Prijava
   

Imati krv na rukama

Snositi potpunu ili delimičnu odgovornost za kakav zločin iz kategorije onih koji obavezno uključuju puštanje životnog soka sirotoj žrtvi, odnosno -tvama. Na ovaj ili onaj način biti - ubica.

Poreklo izraza - a vrlo verovatno i njegova rasprostranjenost međ' nemalim brojem naroda i narodnosti nastanjenih na ovoj planeti - datira još od onog kobnog dana kada je izvesni Pontije Pilat, inače peti prefekt rimske provincije Judeje, rek'o istorijsko ša-me-gabri Ješama i time plaknuo ruke od svake mogućnosti da jednoga dana neki pustinjski sektaš u haljini njegovo cenjeno ime poveže sa sledstvenim suđenjem i razapinjanjem na jebeni krst izvesnog Isusa Hrista, inače drvodelje iz Nazareta, inače Mesije, inače Sina Božijeg. Paradoksalno, taj kobni dan će 1920 i kusur godina kasnije izvesni Adolf Hitler, inače najneshvaćeniji troldžija u kompletnoj Istoriji Kosmosa i inače moler, baš do jaja zameriti gorepomenutim prekim sudijama, inače svojim sunarodnicima, i u svojoj političko-vojnoj karijeri, koja je ubrzo potom zamenila njegove vatreno-ložačke govore u pivnicama za vrlo bukvalnu vatru i loženje, se potruditi da sopstvene ruke baš onako pošteno uprlja krvlju istih, pritom - o, zanimljive li kolone u našoj statistici - praktično snabdevajući ceo svet sa jebenim sapunom, ako razumete šta hoću da žemka.

Hićo, brate, jeb'o si im kevu!

- E, matori, 'de si...
- E, brate, tu sam, viđamo se ovih dana, ćao-ćao...
- Čekaj, bre, kud si poš'o, k'o ti drma kavez, jebote?!
- Ma, ništa samo moram da idem, obaveze, škola, ovo-ono...E, ako te pita Kiza da l' si me vid'o, ti reci da nisi, ok?
- Okej, okej...Reci mi samo šta si uradio, da znam što ti dolazim na sa'ranu, xexexe?
- Pa, recimo da imam krv njegove sestre na svojim rukama...
- Defloracija, a? Ništa. 'Si već pitao nekog da ti nosi krst u povorci ili je to mesto i dalje upražnjeno?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

DNEVNI AVAZ: Novi naraštaji u Srbiji će na svojim rukama naslediti krv više od 8000 hiljada nedužnih Muslimana i Muslimanki pobijenih u Srebrenici...

Ma, jeeeeste, milion...

Komentari

Одлично дефинисано.

И свиџа ми се што се ниси држао стриктно политичких тема.

vrhunski si ti ovo isparalaleliso, da se tako jezikolomno izrazim.
jel postoji ta Srebrenica uopste?

Onako kako ti znaš.+++

ozbiljna stvar definisana na ovakav način, sjajno
+++

E, momcovi...Mog'o bi neko od vas da odradi jedan lep tekst koji bi se bavio neobjašnjivim anomalijom te famozne brojke koja izgleda svaki put kad pogledam dobije par stotina uz sebe...

Drago mi je da vam se dopada, pozzz:)

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/holandija-odgovorna-za-smrt-troje-srebrenicana

Morao sam da linkujem. Hoće li se ikad saznati prava istina?!Kako ih bre nije sram?!

Omiljena *

Jebo si mu kevu sa ovom defkom. Neverovatno je Kako si neke suve istorijske stvari napisao kežual i smešno, a usput istinito u telu defke. Surovo dobro.

Ma, pusti ti to, brate, neko ae neka je sa srećom sutra i kad se budemo videli da mi preneseš iskustvo, trebaće uskoro i meni :)

Ne brini Profo sve ću ti objasniti kako ide, ima da ideš spreman k'o Mrnjavčevići na Maricu :)

U Srebrenici, dok nisu došli Srbi, tri godine niko nije umro! Nisi znao? +++

Hvala na argumentu, Zarja:-)

Broj je 8372... "Srpska je strana 2004. godine službeno priznala broj ubijenih Bošnjaka i izrazila žaljenje zbog masakra, a broj ubijenih nije pod znakom pitanja osim za par slučajeva," čak i Wikipedia piše.
Tvoj argument, dečko, je avazovština (ispolitiziran naslov iz stupidne novine), a moj je lično iskustvo: znam stotinjak Srebreničanki kojima je ubijeno bar jedno dijete; 15-16 ih je kojima su ubijeni su svi muški članovi porodice; za bar jednu znam da nema više nikoga (ubijene su joj i kćeri i sestre). Da me nije stid od njih (nijednu nikada nisam čula da je svojim zlotvorima poželjela da im bude dijete ubijeno) ja bih tebi i ovim fašistima komentatorima koji te toliko podržavaju, poželjela: da Bog da kad dobiješ djecu, pa kad im bude jedno 17-18 godina, da ti ih ubiju (tvoji sunarodnjaci Srbi, jer neće vama niko u Bg doći), pa da poživiš poslije toga bar 18 godina.

Vidi ovako: ja zaista ne znam koji je tvoj problem pa da na internetu isteruješ pravdu u vezi sa jednim događajem koji je u najmanju ruku ispolitiziran do neprepoznatljivosti, a pogotovo što to pokušavaš da uradiš na sajtu koji ismejava sve i svašta i služi za zajebavanje. Reći ću još jednom - za ZAJEBAVANJE. Što se mene lično tiče ( a obzirom da si u meni tako lucidno prepoznala SRPSKO KOLJAČA-ĆETNIKA), ja vrlo dobro znam šta se desilo u Srebrenici ali to veze sa mnom, mojom porodicom, mojim prijateljima pa čak i sa svima koje znam nema ni najmanje moguće veze. Pogotovo nema veze sa mojom eventualnom budućom decom, a koju si tako ljubazno sahranila i pre nego su rođena. Jedinu stvar, pak, koju sam ja želeo da istaknem u gornjem tekstu je nerazumljiva i veoma očigledna fluktuacija u broju žrtava, a iz veoma jasnih, uglavnom političkih razloga. Žrtava mi je žao onoliko koliko to može da bude žao čoveku koji sa tim nema veze. Ugodno veče.

I da - okupaj u krvi nekog od svojih ubuduće, ja sam čist...