Imperija

jocko 2015-03-30 21:10:40 +0000

Proizvod višegodišnjeg (neretko i višedecenijskog) pasioniranog skupljanja svega i svačega - od knjiga i stripova preko oružja do farme tarantula ili traktorskih guma.
Raj za dušu mnogih okorelih kolekcionara koji glasom punim ponosa nesrećnom slušaocu pripovedaju o svojim podvizima u nabavci rariteta.

Do raspada imperije dolazi kada dotični zaluđenik izgubi želju za daljim skupljanjem pa rasproda sve u bescenje; ili češće, kad mu život lupi dandaru pa nema ni za osnovne potrepštine.

- Vidim renovirao si sob... A šta je koj' kurac ovo?
- Ta bebica je zakrivljeno sečivo, arak, iz ''Igre prestola''. Dao sam skicu drugarevom dedi da mi odradi, matori kuje samo tako...
- Dobro, a šta radi ona tigrasta tanga okačena na zid kao trofej?
- Eh, kamo sreće da je to moj trofej. To sam kupio preko neta od jedne fine dame iz Amsterdama. Korišćeno, neoprano, kao što je obećala.
- Fuj... Nego, izgradio si pozamašnu imperiju u ova tvoja čet'ri zida. Ovol'ko artefakata ni Tito nije imao.
- Ja sam svestran čovek. I polako s tim akvarijumom, ne plaši mi pirane.

2
17 : 3
  1. Korišćeno, neoprano, kao što je obećala.
    - Fuj... Nego

    posle ovoga ide splu sosmehom na licu

  2. Ахахахахахаахах...Пиране...+++

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.