Prijava
   

Insektarijum

Fetiš pojedinih nastavnika biologije, koji ima jedinu svrhu u pronalaženju granica peglanja za svakog đaka ponaosob. Trebalo bi kao da se nešto uči o insektima, koji je koji, kao i o latinskim imenima, ali ovo služi jedino za videti koja deca su potencijalni budući doktori, mesari, serijske ubice-kasapini, eksterminatori (ne terminatori nego oni što ubijaju bube) itd... Pravi se tako što deca odu u prirodu, nahvataju različite kukce pomoću praznih šibica, prebace u teglu, a onda ih pošto je kevi gadno, ćale nabija špenadlama na karton uz pomisao "da sam znao da će za 10 godina žena da me natera da nabadam bube pošto je ovaj mali svilen, izdrkao bi ga na posteljinu, svega mi".

-I da vidimo šta ste doneli. Milice, pokaži tvoj.
-Evo nastavnice.
-Bravo! I cvetiće si nacrtala. Napisala si šta je šta, bravo bravo bravo. A ti Miloše?
-Evo nastavnice, samo da nabodem ovog termita iz klupe.
-Uuuu ti si baš napravio kolekciju. Šta je ovo? Germanikus insektus domestikus... Fuj. Što si kačio bubašvabe.
-I to su insekti nastavnice.
-Da, al što naređa 6 njih, od toga dve razmazane.
-Imamo ih u kuhinji, pa da se ne bace. Bilo bi i 7 al mi jedna pobeže sa sve špenadlom u guzici.

Komentari

sa sve spenadlom u guzici ahahhahahahahaha prejako nenadjebivo +++++++++++++++++++++

naš nastavnik nas nije terao da pravimo ni to niti herbarijum, jer zna da to nećemo skupljati mi nego roditelji, pa neće da ga oni posle krive kad ih lupi srčka od sunca.
+ i omiljeno od biologa :)

ajde herbarijum kapiram... al se secam, stvarno mi bre bilo gadno da kacim one bube na stiropor. terao sam caleta, i secam se da me oterao u tri lepe il tako nesto, a kevi bilo gadno. morao sam sam, inace bi mi kreten dao keca.
i danas vucem traume.

inace taj lik nas je terao i da kasapimo crve i zabe... i kao nesto naucis... iseces zabu, poispada drob, rasipe se sve to po stolu, i sad kao nesto vidis sta je sta tu. kurac moj :)

e kad smo trebali da seckamo zabe ja nju uzmem i naduvam znate kako se to radi, i dobijem keca ko dobar dan jos se toga secam

aahahahah a kad se setim da je tog dana kad smo trebali da predamo taj insektarijum moj drug vijao neke mrave po skolskom, uhvatio muvu..i nekako jelenka :) sedi, 3 :)

+odlično, odlično.

al mi jedna pobeže sa sve špenadlom u guzici.

HAHAHAHAHA

Opasna,svaka čast.
Ja i dalje imam tikove od dekapitovanja žabe i pravljenja insektarijuma :blink,blink:

+

Ja sam jednom odneo pribodenog živog noćnog leptira. Izdržljiva mrcina, tri dana se mrdao i vrteo oko špenadle (tačnije, jedno 3-4 špenadle, nikako nisam mogao da pogodim ugao i da ga iznabadam dovoljno da mu sprečim kretanje u krug), da bi na kraju položio i jaja.