Prijava
   

Išao bi zbog Segantinija u St. Moric

Napaljenik. Zavoli Partizan zbog dobrog šortsa iz Grobari šopa. Zna sve o slovenskoj mitologiji samo zato jer mu je Arkona do jaja. Pogleda Šišanje i ošiša se. Pogleda i posluša Varga Vikernesa pa se oboji u plavo da bi mu išlo uz plava sočiva. Zbog gotivljenja Čarli Šina oblači se kao maskota. Ma kao dvije i po maskote. Jednostavno napaljenik.

- Ma ne mogu više da ga slušam. Jedan mjesec priča samo o jednoj stvari. Mjesec prije toga takođe samo o jednoj ali drugoj. Težak je ko crna čamuga.

- Šta je sad na repertoaru? Istorija Indije ili islamska umjetnost?

- Ma zapravo težak je ko crna zemlja. Kao crna čamuga je bio težak prije mjesec dana kad je pepao onu kinesku loptu. Tad je bilo samo uga buga NBA uga buga NCAA uga buga. Sad se već malo sofistikovao. Ali skupo će da ga košta. Zbog Segantinija želi da ide u Sent Moric.

- Opa. Znači više nije pepanje nego šutanje. Jel to onaj žabar iz Bazela? Autograme fudbalera skuplja debilko? Pustiću sad Moj je život Švicarska da dobijem tu sliku transfera u glavi još više.

- Ama ne čovječe. Divizionista Đovani Segantini iz 19. vijeka. Više ne svršava na parket nego na umjetnine. Zapeo da ide u Segantinijev muzej pa bog.

- Ma kakvi poalpski muzeji i pičke materine. Nema ni kulture ni finansija sebi kafu da plati a plivao bi u kulturi Evropske civilizacije

Komentari

e, dobra je Arkona :)

jariloo, otmkni zemljo jo jo otmkni zeeemljooo