Prijava
   

Iskusni kladioničari

Uglavnom starije osobe kojima je omiljeni deo dana odlazak u ovu instituciju koja prima sve više članova željnih leba mez motike. Prepoznaćete ih po tome što nose neke stare dronjke i to najčešće izbledele, požutele farmerice izgažene i pocepane u predelu ispod pete, zbog dugogodišnjeg gaženja, raširene u predelu kolena, kao i teksas jakne u sličnom stanju kao i farmerice. Bitan detalj u vezi sa teksas jaknom je džep iz koga viri paklica Drine (sa jednom izbačenijom cigaretom, radi lakšeg uzimanja iste). Iskusni kladioničar neretko širi mirise džibre, rakije, vina i ostalih pića domaće radinosti.
Iskusnog kladioničara uglavnom znaju svi stalni posetioci kladionice. Medjutim, on je često usamljeni vuk i ima posebno zabačeno mesto u nekom uglu kladionice gde voli da zasedne (odavezno prekrsti noge), zapali prethodno pripremljenu cigaretu, stavi naočare sa dioptrijom +50 i utone u svet tipovanja. Pored njega nikada ne sede amateri, već on za svoj sto prima samo "svoju vrstu" sa kojom može da raspravlja i da razmenjuje potpuno nebitne i nepotrebne suvišne informacije (a takve su sve vezane za kladionicu).
Iskusni kladioničar se ne zadržava kratko u kladionici već naprotiv teži da ostane što duže jer je za njega ovo mesto Meka i Medina, svojevrsna institucija koju poštuje više od svega.
Na kraju on ustaje i odlazi da mu otkucaju tikete što može da traje i po 10 i više minuta jer uvek odigra mnogo njih, i to sa malim ulozima jer su iskusni kladioničari uglavnom besposličari i zadnju pare (koje inače nemaju mnogo) ostavljaju ovde.
Onda sa setom izlaze pomalo tužni što ostavljaju to divno mesto, ali i radošću jer će se koliko sutra opet vratiti!

Za primer posetiti neku kladionicu i pogledati po njenim zabačenijim delovima.

Komentari

Lepo si ubo opis...ali nisu to iskusni kladioničari,to su iskusni kladioničarski blejači. :)
Iskusni kladioničari,kojih je jako malo,ne nose požutele dronjke :)
Svejedno ,+

Iskusni kladionicare ne vole da dele savete tipa "ovo je kec veceras". Njihovi saveti su vezani za nacin kladjenja. Tako npr, od iskusnog kladionicara mozete cuti (kao sto sam i ja cuo) savet da svaki tiket koji odigras, uplatis jos jednom kao sistem. Znaci ako na tiketu imas 5 parova, uplatis jos jedan kao sistem 4/5 i tako izbegnes mogucnost da padnes za jednu utakmicu. Mozes mnogo duze da se kladis sa "njihovim parama".
Sveta ima raznih, ne mogu sad da navodim sve. :)