Prijava
   

Isluženi roker u klimaksu

Posebna vrsta zanimljivih vremešnih ljudi ponekad u amaterskom a češće u profesionalnom izdanju. Mršavi, visoki i usukani, na licu nekoliko dobrih planinskih venaca i pripadajuće im klisure. Ispod tamnog pudera bela koža i staračke pege. Besprekorno beli komplet ravnih zuba daje novi šmek novom osmehu. Da ima kosu puštao bi je i farbao, ovako maštovita perika je tužna neminovnost. Model: "30 minuti trofazna me struja ondulirala" je najpopularniji. Odeća je u stvari fotografija Las Vegasa noću u koju se stari umotao pa nekako proturio ruke i noge. U gaće je smotao barm tuce klobuka starih čarapa. Moćno međunožje je uvek bilo njegov zaštitni znak.

Isluženi roker u klimaksu sada obitava na američkim vašarima i rodeima gde se rodeo jahači i bikovi nadmeću u igri u čijoj glavi je ređa testosteronska kaša. I tako će malo kasnije, nakon kraćeg provlačenja vremenskim cevčicama, rodeo jahači pokupiti svu mladu pičetinu, bikove bifteke i pivo ...
.... i baš tad će se začuti gitara. A gitara? Poslušni Fender koji će ga i ovog puta učiniti čarobnjakom i još jednom izbaciti sve one arhizvukove na najlepši mogući naćin. U tom trenutku roker će osetiti dašak stare slave. Ali samo dašak. Artritični prsti i napuko glas Fender ne može našminkati. Niko se ne obazire na to. Ipak je on samo islužena rokerska drtina, a mi se dobro zabavljamo cepajući sve što se pocepati može.

Posle još malo gurkanja u vremenskim tubama otići će on sa svojom ne tako mladom i ne tako lepom curom koja je u naglašenom intelektualnom fazonu i objasniće joj kako je nekada on radio ovo i ono, pržio tamo i vamo, kako smo svi mi samo još jedno krdo mladih bikova ... ali i kako večeras ipak nije loše prošao.

Da, bilo je i onih koji si prošlli užasno loše. Pre svega neki bikovi i neki rodeo jahači u gipsu.

Komentari

Epsko delo.
Plus.

PoCepao si... Kao i uvek... Plusomiljena....

Bio ja danas malo na rodeu, jeo govedinu, slušao neke rokere vremešne i anonimne. A da, zaboravih, opalih i jednu američku dromfulju, tek toliko da bude žigosana i Dušanovim pečatom. Evropo vraćam ti se. Ovde je sve od plastike i neona.

Ahhhh, kakvo olaksanje je naleteti na tvoju definiciju ovih dana!

Odlična.

Ako smem da dodam?
Smem.

Likovi koriste isključivo PROŠLO VREME. Nema potrebe da se koristi sadašnje jer bi se namenilo prozaičnim detaljima i monotonoj svakodnevnici. Budućnost uh "ne interesuje" jer umirui od pomisli na nju.

Kako molim? Ti? Odbanovan? Gde sam ja bila?
+++++++++++

Ipak je on samo islužena rokerska drtina, a mi se dobro zabavljamo cepajući sve što se pocepati može.

Kako molim? Ti? Odbanovan? Gde sam ja bila?

Pa i nisam bio dugo banovan. Nesporazum neki sa nekim tipom koji je umislio da je terminator.

Likovi koriste isključivo PROŠLO VREME. Nema potrebe da se koristi sadašnje jer bi se namenilo prozaičnim detaljima i monotonoj svakodnevnici. Budućnost uh "ne interesuje" jer umirui od pomisli na nju.

Nećeš mi verovati da sam imao nameru da napišem nešto o njihovom odnosu sa prošlošću i nešto o negiranju sadašnjosti i budućnosti. Međutim, kad god nešto pišem o vremenu to ispadne na veliko pa pod izgovorom da ne tupim previše odustadoh. Elem, jesu se urovili u prošlosti kao krokodili, mada je realno nemoguće uroviti se u prošlosti. Najpre bi se to moglo opisati da su napravili kapsulu sa odgovarajućim enterijerom i sa sve tom kapsulom putuju vremenskim autostradama. Za razliku od nas ogoljenih ... eto odmah sam se raspisao. Dovoljno je.