Prijava
   

Ispovest bolesnog uma:

Tačno je mladi su nezadovoljni. Ceo smo život u recesiji i nemaštini. Kod nas samo stariji smeju imati probleme, a ti se snalazi kako znaš i umeš. Kad ne odeš na more 4 godine, nikad u životu nisi bio na zimovanju, nisi išao na matursku ekskurziju u srednjoj i ta lista se nastavlja. To zna malo negativno da utiče na tebe. Malo si depresivan i deprimiran, a svi ti pričaju kako će tek da bude teško i kako prava kriza tek dolazi. Ali jedan od problema su roditelji i okruženje koje kada se neko mlađi požali da mu nešto nedostaje odmah uzmu pa obruse: "Meni je u tvojim godinama samo lopta za zabavu trebala.". Što je laž jer su imali mnogo više. Letovanja po Bugarskoj, Hrvatskoj i tada novac nije bio jedina briga kojom se bavila cela porodica nego su čak i imali vremena jedni za druge. U principu roditelji vam danas ne nude rešenje nekog problema koji imate nego samo "vikanje i dranje" tako da vam je bolje da ćutite uvek i probate da rešite sami taj problem, ako ne možete ko vam je kriv. Pitam se do kada će biti ovako jer meni je bolje da nemam svoju decu, nego da ih dovedem u ovo sranje.

Primer nije neophodan, jer ih ima svuda oko nas.

Komentari

Svaka ti cast.
To je nasa tuzna istina... U svakom slucaju, ja nikad nisam dovela u pitanje to da li zelim da imam decu u ovakvim uslovima. I sad ih zelim i znam da cu grebati i rukama i nogama da njima bude bolje.

Odlicno,pogodio si u srz.Ali Srbija je to...Brod koji tone,i ne samo u Srbiji,na celom Balkanu,nikada tamo nece da bude bolje. +
A ti sto dajes minuse na ovako nesto,mozes slobodno da ides da skocis sa Brankovog mosta...

mi smo potonuli odavno

Mladi mogu sve! Ma mi nemamo probleme, mi smo zdravi, mozemo da stojimo, mozemo da radimo, ,ma sta ti padne na pamet! jer sve je savrseno! A kad cujem: sta ce vama, mladima, mobilni telefon, koga vi imate da zovete, kakve su vase obaveze? (ok u zadnje vreme manje, zaista) poludim!
+

E u pičku materinu.Mene taj osjećaj bespomoćnosti baš frustrira.

Brkuše, odlična definicija!!!
+++

Ova definicija je isprovocirana jednim člankom na sajtu RTS-a. Mladi su tu samo kada trebaju da se kritikuju. Šta da se radi ćuti trpi gledaj, pa posle ponavljaj i leči svoje frustracije/komplekse na svojoj deci. Začarani crni krug i njemu ti.

Mogu sam da kazem...odlicno ++++ :))

-,previse patetisanja

Imas super definicije :)

šta hvala, nema hvala nego zaradi neke pare i sam plati internet a ne da na kevinu i ćaletovu grbu propovedaš sranja preko neta! -

Ja vise nikome nisam na 'grbaci', cak i u vreme kada je ova definicija napisana ja sam ziveo samostalno. A to kada jednom u dva meseca odem kuci mogu da osetim svu tu zavisnost od srece drugih bolje nego u vreme kada sam ziveo sa njima.

Sta hocu da kazem da je cuvena recenica nasih roditelja: "Samo ti da budes srecan i uspesan i ja cu biti", pogubna po mentalno zdravlje njihove dece. Niko nije odgovoran za srecu drugi ljudi, a pogotovo ne njihova deca. Tako oni prebacu teret na druge.

Takodje u ovoj samoj 'definiciji' (namerno pod navodnicima, jer ona to u stvari nije), ja sam hteo da ukazem na licemerje koje je isto tako podjednako rasprostranjeno... Ne svidja ti se daj minus, ali nemoj da pokusavas da pretpostavis ko placa moj internet!

dao sam ti plus a samo sam srao u komentu. Imam valjda pravo na to obzirom da je ne plaćam net lololo

Hahahaha, kakvo si ti sralo, Cara x)

Sralo POBEDIJO lolo

@Cara
Naravno da imas pravo, ali i ja imam pravo da se branim... Pozdrav! :)