Prijava
   

Istina ne postoji

Dobro celte ti si načitan čovjek, (iako se ne slažem umnogome sa tobom) ali ovakve stvari ne mogu da pretrpim da izgovaraš pred masom od svega 12 aktivnih vukajlijaša. Kakav crni koncezus oko istine ajd recimo da to može oko nekih društvenih događaja da se primjeni ali istina je nepobitna i jedinstvena. Jel istina da će sutra sunce izaći sa istoka? A jeste drug a jeste sve mu jebem, pa nije frka i da sjevera izađe jednom ne bi mu zamjerili al nemoj mi sad samo reć kao "mi smo dogovorili da je to zapad mozemo ga zvat i jug" jer to ne prihvatam.

The truth is out there

Komentari

А је л' можеш ти да гарантујеш да ће сутра сунце уопште изаћи?
Ако можеш, свака част. Ја не бих смео да гарантујем ни да ћу ја сутра устати из кревета, а камоли нешто веће.
Толико о истини.

Za nešto veće mogu ali za sebe ne. Mi smo nevidljive tačke u univerzumu, van svih procesa u univerzumu. A izlazak sunca iako nebitan djelic tog svemira je konstantan (bar još nekoliko milion godina) i biće nepromjenjiva pojava još milionima godina dok ne izgubi energiju i eksplodira. Do tad, da, mogu da garantujem za njega.

Излазак сунца постоји зато што постоје те nevidljive tačke u univerzumu, van svih procesa u univerzumu. Сунце не би могло да изађе кад не би имало коме да изађе.

Да се не удаљимо од теме: не знам на који текст реагујеш, али 100% подржавам став око консензуса. Постоје неке природне датости, оне су ван нашег домашаја, а оно на шта не можемо да утичемо, не можемо ни да уређујемо консензусима.

U pravo to i govorim. Mozes onda reći da se konsenzusima uspostavljaju društvene istine ali prirodne ne. One su tačne i nije nešto na što čovjek ima uticaj (što istovremeno ne znači da nešto u svemiru nema uticaj na nju), jednostavno je. Prirodne procese možeš okarakterisati na ovaj ili onaj način ali ne možeš ih promijeniti koncenzusom jer je društvo nastalo iz prirode a ne priroda iz društva.