Prijava
 1.    

  Jambolija

  I sama reč govori kakva je zanimljivost u pitanju. Jedno vreme je jambolija bila veoma popularna za prekrivanje kojekakvih površina, posebno onih na kojima se sedelo. Čak se i koristila kao navlaka za sedišta u automobilima ili čak kao navlaka za volan.
  Idealno stanište za grinje. U proseku 258 000 grinja na jedan kvadratni centimetar. A pošto se jambolije retko peru, jer se, je l' te, ućebaju prilikom pranja, onda grinje tu mogu bez problema da obitavaju.Kolonije grinja u takvoj sredini lako uspevaju da nađu domaćina na kojeg će da se ukrcaju i koji će da ih prenese na drugu jamboliju. Priznajmo, malo im je gužva i tesno.
  Jedno vreme, ne tako davno, devojke su nosile torbice od jambolije i prenosile i sejale grinje svuda gde prođu. Nisu ni bile svesne koliku su radost donosile hrabrim predstavnicima grinja, grinjskim misionarima, kada ih ostave, na primer, na kauču svojih drugarica. Osvajanje novih teritorija i kolonizacija se odvijala brzinom svetlosti. Mali grinjci će moći bolje da napreduju u takvoj sredini gde nema mnogo konkurencije. Zalažem se za to da se u modu vrate torbice od jambolije da bi mogli da obezbedimo pravilan i nesmetan razvoj grinja.

 2.    

  Jambolija

  Dlakavi pokrivač muških grudi.

  -Je l' brijaš grudi?
  -Ma beži bre pederu, 'de da brijam.Žena voli da mi zalegne na jamboliju.

 3.    

  Jambolija

  Zakon autotapetarstva u SFRJ od 1968 do 1991. Najcesce u kecu i tristacu, kombinovana sa svetlo plavom ili zelenom karoserijom.

 4.    

  Jambolija

  Najtoplija rec leti!!!

  Kad su vas onako male i usnule brizno pokrivali da se ne prehladite pomocu te prekrivke za dvosed/trosed cak i leti, uz veoma neprijatno budjenje praceno ojedom, zestokim svrabom i efektom nezdrave saune...

 5.    

  Jambolija

  Veoma kudravo kuče.
  Nešto ko pekinezer ili tako nešto.
  Obično se dešava da ga vlasnici ne šišaju, ili da je kuče buntovnik bez razloga, to jest, pas lutalica...

  - avavavavav...gr...kev, kev...
  - Idi bre bestraga, Miloje...i ti i ova tvoja jambolija, koji mu je ćef, što ne šišaš ti ovo?

 6.    

  Jambolija

  Prokleti čupavi prekrivač koji greje, žari i pali i koji je verovatno izmislila neka besna ženturača pre 200 godina sa namerom da na njen krevet niko nikad ne sedne.