Prijava
   

Jarebica

Sleng za žemsku koji se koristi u Bosni. Izraz verovatno inspirisan analogijom muvačine sa lovom na jarebice, a i neslučajnom fonetskim sličnošću sa jebica.

Sinak, kako bilo u izlasku, nešto si mi popišan?

Pazi, krenuli smo strateški u lov na jarebice... Upicanili se, skupili kintu, isplanirali raspored u formaciju napad konjicom....

Šta mi tu dramaturgišeš k'o Mala Nevesta, znaš da sam tri'est posto nagluv od opsluživanja haubice i slab na živce jebemti?

U sali nešto razjebali raspored. Umesto koncerta amaterskih bendova, uleteli na koncert Bađija i Mikija Mećave na proslavi Osmog marta u organizaciji Ženskog odbora Srpske Radikalne Stranke, mesne zajednice Donja Šnjegotina. Umesto lova na jarebice, ispade stampedo divljih krmadi. I sad mi sevaju fleške od mustaća tetki sa nadlakticama Mikija Rurka u Ekspendablesima.... Stari, dodaj mi tu flašu dedove brlje da saperem rane na duši, i pričaj mi opet kad ti onomad 93-će pola čete izgibe u zasedi na Ozrenu...

Komentari

Dobro dobra definicija!

I ja sam ovo imao u tefteru s namerom da definišem. Verovatno da ne bih bolje od ovog.
Izraz je realan i u upotrebi. Svaka čast za iskop

Лукшо, одлична ти ова! :)

Radikalke im obarale ruke +

divlje plovke, jarebice, prepelice... i ostale jarebice
+++

Išao sam ja i na u lov na ženske koje podsećaju morf velociraptora i trihinelozne bodljikave krmadi, lokacija selo Garevac, opština Bosanski Šamac... O majko milosna, pet riba, dvanest zubi, a dlake na nogama k'o čekinje brade vojvode Đujića. Pet žena sa njihovih dvadeset rođaka, koji kad ih muvaju, hoće nas da biju. Kad se setim samo toga, ponesem litru rakije u sobu, malo plačem, malo puštam pesme od Farizade na Jutjubu.

hahahaha, bravo čoeče.

definitivno ide brat u pratnju!

jaranice jarebice
dodži meni amo...

duks vragolan, samo neku šeu tera :o)