Prijava
   

Je l' su sve ove fabrike zaista radile dok sam bio mali??

Dečije pitanje tokom vožnje po prestonici. Odražava našu opštenarodnu nesreću, glupost i povodljivost i gramzivost naših "lidera".

Pre neki da smo prošli pored "Rekorda" u Rakovici, često prolazimo pored "Kluza", dete se čudi "Bigzu", za "Beko" je pitao je l' se tu prave frižideri!!!!
On ima 14 godina.

Komentari

opeet sam znao da si ti...

Eh, da je samo ta egzotika u pitanju...;)

Rakovica radila, ja bio mali kad su tu smrdele gume. Tata nije teo da kupi tu plac jer bi imao CELU INDUSTRIJU POD NOSEM...Sad tu ar placa vredi 15 000 evrića bar...

Dete pita prave stvari....

:+D
@Majav
Evo jedne anegdote:
Posle čuvenih petooktobarskih promena (za koje se nažalost ispostavilo da su "promene"), posedne otac svog tada 18-ogodišnjeg sina u automobil, i odveze ga na benzinsku pumpu, i kaže mu: Sine, ovo je benzinska pumpa. Ovde se prodaje benzin.
(Zaista za života njegovog sina, na tom mestu se uglavnom mogla kupiti Koka-kola, Fanta...).

Hahaha, prevelika istina da bi bio dobar fazon!!!

Tužno... :/
Imam probe često u Bigzu, ne znam da li je neko imao prilike od vas da ga poseti i da vidi na šta to liči sada... Uglavnom s obzirom da sam bolesnik/romantičar/nostalgičar, dešava mi se da stanem sa gitarom na početak hodnika i zamišljam kako su zidovi čisti, kako sva svetla rade, kako je sve okrečeno, ne smrdi, i kako tuda prolaze razne službenice sa onim vintage frizurama i odećom, fasciklama u rukama i smeškom jer znaju da ne rade za džabe...
Nemam pojma da li je to ikada stvarno tako izgledalo, ali ja sam odlučio za sebe da jeste xD
+ inače

Imam probe često u Bigzu

Na 6. spratu?

Moja majka je radila sedamdesetih u BIGZU, bilo je sve sređeno cakum-pakum, a kum je imao kancelariju pre 6-7 godina - horor!
Pitam se kako neko žensko čeljade ima hrabrosti da zađe u one hodnike...k'o u Mordor da ulazi.
Sada može samo još gore da izgleda.

Imali smo pre na 7., sada ulazimo u neku drugu prostoriju pa nisam siguran tačno na kom je spratu :)
Stvarno jeste horor, bukvalno, savršeno mesto za to. Liftovi su u jako sumnjivom stanju, zgrada prokišnjava, ne čisti se, ima 3-4 radnika na portirnici koji najčešće spavaju ili ih ne zanima ko ulazi i izlazi, možeš da radiš apsolutno šta ti padne na pamet u zgradi niko te ništa neće pitati xD
A baš zbog svega toga mi našu pevačicu uvek čekamo ispred zgrade pa zajedno ulazimo.

Pa htedoh da napišem 6. ili 7. zaboravio sam.
I to će neko jeftino da kupi...klasika.

Pa verovatno, ali postoji... legenda.. buhahaha... da u podrumu imaju neke super specijalne mašine, sprave, neke pičke materine, dosta vredne, i da zbog toga država neće još neko vreme da prodaje ili ruši tu zgradu. Ovako joj se isplati, naplaćuje odvratne prostorije sasvim fino, a apsolutno ništa ne ulaže u zgradu.

Ja sam čuo, ali ne kao zajebanciju, da ispod zgrade postoji mogućnost da se vodenim putem izađe na Savu. Kao u Džems Bondu!

Hehe, pa moguće, s obzirom da po zemlji ima gomila tako nekih čudnik objekata i stvari za koje niko ne zna... Tipa onih katakombi ispod kališa, tunela od terazija do kališa, bunkera, i ostalih gluposti.

^^
Ispravka - DžeJms Bond

Beograd ispod Beograda (dobio knjigu pre sto godina za rođendan, a još nisam pročitao).