Prijava
   

Jebalo ih rarovanje!

Uzvik koji se obicno javlja kada skinete neki torrent sa nekog privatnog trekera i kada pokusate da ga otpakujete winrar pocne da vam prijavljuje greske i da vas obavestava da je arhiva sjebana.
Nista ne moze toliko da frustrira kao film koji hocete da pogledate ,a ne mozete da ga otpakujete jer je arhiva sjebana.Problem nije tako strasan ako na sajtu postoji rar fix arhiva,tj deo arhive koji je sjeban i koji mozete da zamenite prostim copy-pasteom,ali to nije uvek slucaj....

Nekada je rarovanje fajlova imalo smisla ,kada su brzine i pouzdanost linkova bile daleko manje nego danas,tako da je bio problem skinuti veci fajl odjednom.Danas je to besmisleno i vecina gresaka koja se moze javiti ,jeste greska koju je napravio korisnik koji je i pravio arhivu.Iz kog razloga torrent sajtovi i dalje forsiraju ovu politiku,potpuno je nejasno i nelogicno!
Jebalo ih rarovanje!!!

Komentari

ne radi se to da bi ustedeli na prostoru...

Taj rad,jos i ne razumem one repidser sajtove(gde imas po 5-6 delova) mislim zasto bi se mucio kopi-pejstovanjem kad postoji torrent

Taj rad,jos i ne razumem one repidser sajtove(gde imas po 5-6 delova) mislim zasto bi se mucio kopi-pejstovanjem kad postoji torrent

Zato što je ne moraš da kopipejstuješ. Sa JDownloaderom samo kopiraš linkove i on ih sam doda u registar za skidanje.

Ako ti je mučenje kopipejstovanje onda ne znam šta da ti kažem.

Ma nije toliko,ali je ipak lakse kad mogu odjednom preko torrenta da skinem,mada torrent najcesce koristim pri diskografijama ili za neke vece igrice,ponekad koristim i repidser zbog filmova.

Takođe, mnogi torenti su jebeno "mrtvi" posle nekog vremena, pa je na primer muzika koju tražim i koju nađem na taj način, jednostavno nedostupna. A rapishare/mediafire/megaupload linkova živih i zdravih ima mnogo više. Sve je to stvar navike, ko kako skida. I uvek ću pretražiti megaupload linkove (rarovane ili ne) nego što ću se cimati sa torentima (barem za filmove). Kad sam tražio Silent Hill film, iako je bilo mali milion seedera i ne preterano puno leechera, download mi je bio spor.
Ovako, pošto uglavnom sa megauploada skidam filmove, imam brz protok (sem kada je server baš opterećen, ali to je veoma veoma retko i ne traje previše dugo) i onda opušteno odgledam film.

ne radi se to da bi ustedeli na prostoru...

Nigde nisam ni napisao da to rade zbog ustede prostora,vec zbog toga sto su nekada linkovi bili dosta nepouzdaniji nego danas i postojala je potreba da se veci fajlovi podele,tako da kad dodje do greske,mozes da skines samo onaj deo koji ti fali i da kompletiras fajl.Danas torrent klijenti rade checksum proveru,tako da je rarovanje fajlova potpuno besmisleno.

rarovanje se radi i zbog zastite sharovanog win rar lozinka.....

da, winrar ima izuzetno jaku enkripciju, ako stavis sifru od 10-12 slova i brojeva, retko koji program za desifrovanje ce je ikada otkriti, moze dda vrti mesec dana ( i to brute force) i opet da ne nadje nista.