Prijava
   

Jer muzika nije besplatna

-Jer rulja na Vudstoku nije platila kartu!
-Jer gitarista nije postao nijedan klinac koji je skidao pesme sa presnimavanih kaseta.
-Jer se Django Rajnhard prevrne svaki put u grobu kad padnes u sevdah uz njegovu pesmu a da za to ko god vec izdaje legalno diskove sa njegovom muziom nije dobio kintu.
-Jer propast Vlada Georgijeva, Zeljka Joksimovica, Orkestra za svadbe i sahrane i Emine Jahovic bio bi strasan udarac na kulturu i ukus.
-Jer treba uloziti mnogo para da bi se nekakvo sranje naslo na cd-u i razne muzicke kradjice zastitile autorskim pravima.
-Jer pola publike na Santaninom koncertu je bilo tu zato sto je sve albume procesljala legalno. (kupujuci svaku njihovu plocu koja je izasla u Jugotonu, koji je i obezbedjivao svaku njihovu plocu)

Autorska prava treba da se zastite da ne bi bilo kradje od strane drugih autora a piraterija ce uvek da postoji i nemoguce je da zarad najvise jedne pesme sa novog albuma npr. Riblje Corbe platim za svo sranje koje se tu naslo da popune normu. (inace, tu nema dobrih pesama)

Komentari

Dadoh minus, greskom :-)

Jako mi se svidja ovo za Corbu. :)
Ali ima i on dobrih pesama, da ne gresimo dusu. Iako na 1 takvu idu 10 losih.

-Jer propast Vlada Georgijeva, Zeljka Joksimovica, Orkestra za svadbe i sahrane i Emine Jahovic bio bi strasan udarac na kulturu i ukus.
---------------------------------------------------------------------------------
Ova recenica je objasnila sav besmisao domace muzike u poslednjih 20 godina!
+++++
Boli me kurac i za Bregovica i za Georgijeva,a posebno za Joksimovica,dok bi za Eminu platio....samo ako bi snimila pornic i legalno ga izdala!

U svetu svi polako pocinju da objavljuju svoje albume na netu sa besplatnim downloadom,a ovi nasi se sada prave pametni,bore se protiv piraterije. A sta ce se desiti nasoj "muzickoj sceni" ako Grci,Turci,Indusi i Gruzijci pocnu da stite autorska prava?!

Riblja corba je bend koji sam nekada obozavao,ali i bend koji poslednjih 20 godina nije objavio nista sto bi bilo vredno spomena!!!Sve sto je Bora napisao u poslednjih 20 godina,da je bolje ...bilo bi sranje,a ovako nemam dovoljno losu rec za to.