Prijava
   

Jesi li ti bata ili seka?

Jedno od vrlo često postavljenih pitanja kod nas, a po mom mišljenju potpuno kretensko.
Za roditelje deteta kojem je upućeno ovo pitanje, to je još gore nego da ste se detetu obratili u pogrešnom rodu. Inteligentniji ili jednostavno – uviđavniji ljudi, bi jednostavno pitali dete kako se zoveš ili roditelja kako se zove. Tu problem eventualno mogu da naprave univerzalna(muško-ženska) imena poput: Vanja, Saša, Sava,...i slično.
U takvom slučaju, preporučuje se neko dopunsko pitanje tipa: A po kome ste dali ime? ili mnogo pouzdanije: Koja ste još imena razmatrali?

Komentari

Jeste potpuno kretensko pitanje! :)) +

ali često pitanje...Koliko ima kretena, onda?...;))

de si video konje zensko ime sasha i sava!!mozda sashka ali sava...al evo ti plusic

No comment...izgleda da si u pravu...skroz

@ Polaroid, a da se maneš malo gramatičkih nedoumica, a? Vokativ od "konj" glasi "konju". I pazi se da ne poletiš, malo, na neko vreme... Ne zbog vokativa, nego zbog vređanja.

iva kao prvo ovo nije knjiga gramatike vec recnik slenga i namerno sam rekao konje zato sto je tako zastupljenije u nasem narodu!!u ostalom mogu gramatiku da te ucim ako oces ali na drugom sajtu!a sto se tice letenje slobodno!bash me briga!!dosta mi je kurcevitih admina

U ostalom skoro ceo zivot se vucem po ulici i dobro znam sta je sleng,a konje majmune debilu itd bilo da je uvreda ili nije to je sleng!!a ako se iko ljuti na to onda bolje da ide na neki fini sajt a ne na sajt srpskog ulicnog govora! i idi mala definisi barta sipsona i tako neke gluposti nemoj mene smarati....