Prijava
   

Jeste li sigurni?

Majndfak namenjen konformističnim ljušturama od ljudi. Trik-pitanje koje narečenu ljušturu navodi da i najmanjeg crva sumnje u rendom sopstvenu odluku/mišljenje pretvori u jebenog Osmog Putnika koji će izjesti eventualno preostalo meso iznutra i na taj način još dodatno proširiti ljušteraški kapacitet ljušturin. Konačno - retorika kojom se najviše (o)koriste pružaoci nasumičnih usluga, mada se neretko ume rabiti i u nefinansijskoj interakciji sa slučajnim sagovornicima.

Jer čovek je, generalno, glup k'o kurac a još generalnije osnovni i jedini predstavnik potrošačkog društva, te kao takav izuzetno podložan uticaju minijaturnog procenta onih koji su ova dva podatka povezali u krucijalnu filozofiju savremenog komercijalizma - "Uvali i kad im ne treba". Jedino ne pali kod Jehovinih Svedoka, jebiga, 'nači mnooogo su sekta likovi...

- ...2 kile krilaca i to bi bilo to.
- Imam i lepe čvarke, komšinice, jutros nam stigli...
- Uh, pa ovaj, ne, držim neku dijetu pa...
- Jeste li sigurni? Čvarci su vam, gospođo...ma prste da poližete!
- Dobro, 'ajde, uzeću pola kile, nek' ide život, hihi...

...

- 'Bar dan, gospodine, mi smo iz firme za deratizaciju i nudimo vam vrhunsko istrebljivanje pacova, buba i ostale gamadi iz parametra vašeg doma...
- Eh, ono što trebate da istrebite odavde je jedna zmija, hehe, tako da...
- Jeste li sigurni, gospodine? Danas, i SAMO DANAS, vam nudimo popust od 20% na sve vrste naših usluga, uključujući i zmije, hehe...
- Ustvari...'ajdete sa mnom do podruma, valjda će tu biti nekog posla za vas...

...

- Da li ste sigurni, nasumična glupa osobo? Znate, svojom nesebičnom donacijom biste učinili humano delo bez premca...da ne pominjemo anualne bankete u hotelu "Prag" uz bogat švedski sto i jedno domaće pivo!
- Pa, i to što kažete, k'o i da ću baš sutra da doživim fatalnu saobraćajku, hehehe...

JESTE LI SIGURNI???

Komentari

Ova se kanda naslanja na onu prethodnu, konformističke ljušture od ljudi su obično zaljubljenici u nešto egzotično kako ne bi ispalo da su konformističke ljušture od ljudi.

Dobar dokumentarni serijal, vrlo aktuelan.

Ovo je veoma dobro. Ali veoma +++

Проф је један велики др мр +*

Dopada mi se vrlo. Izbegao si "spiralu objašnjavanja" i odradio onako, kako reče jednom Džoni "da sva ispuca".
*

ova je za naslov *

- Jeste li sigurni?
- Savršeno siguran.

Odgovor koji dajem uvek - i kad jesam i kad nisam siguran. Još sam i izvežbao blagi pokroviteljski osmeh mudraca uz ovaj odgovor.
Ostalo mi još iz srednje škole, kada nas je biologičarka hvatala na foru: ti odgovoriš (tačno) a ona te pita "da li si siguran" kao fol da ti da priliku da se ispraviš, pa ako kreneš da se dvoumiš, znači da si lupio na sreću. Zato sam tu počeo da odgovaram "siguran sam" pa šta bude.

E da, + veliki.