Prijava
   

Joletova taraba

Varijacija ciganske tarabe, poznata isključivo Kragujevčanima. Naime, nema čoveka u ovom gradu koji je godište '89,'90,'91, a koji nije upoznao najistaknutiji primerak romulanske populacije srca Šumadije. Jole je, najprostije rečeno, primer iz udžbenika. U rečniku ispod reči cigan stoji njegova slika. Zbog svega toga je u jednom trenutku ciganska taraba u svakodnevnom govoru gore pomenutih generacija postala, i ostala-Joletova.

- Dobro deco, slušaj ovamo, svi znate kako ovo ide, nemojte da se glupirate, pokušajte da ispadnete lepo na slikama. I ne bi bilo loše da se nasmejete malo. Svi sem tebe, ti mali bolje da se ne smeješ, imaš zube k'o Joletova taraba.

Komentari

Lokal patriotska? Može uvek iako nemam pojma o čemu pričaš :)

MInus, oče. Jbg, previše lokalizovano, a smisao identičan linkovanom izrazu.

ма знам, него контам да би требало да се нађе овде. јебем ли га, можда и грешим.

ne znam čoveka al PLUS

Ne mislim da je previše lokalizovana. Mogu misliti kakav smor su definicije u kojima se pominje svaki beogradski semafor onima kojima to ništa u životu ne znači.

Da donosi neki novitet, ok. Npr. ja sam čovek seljak, provincijalac i veze nemam kakav je raspored ulica na Novom Beogradu. Ali npr. amantinova definicija o tome je predobra i dočarava besmisao jednog birokratskog kraka. Ovde ne vidim takvo što, samo je "taraba" prepravljena u "Joletovu".

Defka je dovoljno dobra i dobro napisana, prema tome- plus. Ali šta se ovo dešava sa ocenama, koje pičke materine!!!

Ja sam 89' godište, živim u Kragujevcu ali mi nikada nisu zapale za oko ciganske tarabe. Zanimljiva defka +

Lokal patriotska? Može uvek iako nemam pojma o čemu pričaš :)

Овај неки рад