Prijava
   

Kad mi istaktiraš " 'Ajde, Jano "

Izraz koji ubija u pojam sve koji misle da puno znaju o muzici, a u stvari su obični laici. Krug muzike koju slušaju im se sastoji iz dva izvođača, a sve ostalo nije vredno njihovih ušiju.

- E, što sam čuo bend, strava je, zove se Sabaton.
- Ja mislim da je Antraks bolji.
- Ma kakav Antraks, majmune, to su sve gluposti, ovo je najbolji bend.
- Antraks je dobar. Inače, slušao sam neki dan neku klasiku, i mogu da ti kažem, nije uopšte loša.
- Šta sereš, klasika je čisto sranje.
- Sine, kad mi istaktiraš " 'Ajde, Jano " onda mi se javi.

*(tradicionalna pesma "'Ajde Jano" je u 7/8 taktu (TA-ta-ta-TA-ta-TA-ta), dok je većina ostalih popularnih pesama u 4/4 taktu (TA-ta-TA-ta-TA-ta-TA-ta)*

Komentari

- jer su vecina u 2/4 taktu ;)

Ajde recimo da je +. Simpa napisano, ali npr. "Lipe cvatu" i "Sve sto zelim u ovom trenutku" su isto u sedmici, pa moja baba moze da ih taktira dok vuce cegere na 5. sprat, na jednoj nozi. Zmureci.

Istaktiraj "The Black Page" od Zape, e to bi bilo nesto ;)

Прихватам, али баба је ипак омнипотентна, а данашња омладина која је умислила да све зна?

Зашто сам написао дефку? Налетео сам на снимак са Егзита где Фејт Но Море изводи ту песму, а у публици сви ћуте, јер не знају традицију. Онда је певач једном у публици веома лепо скресао, и све нас осрамотио. Погледај.
http://www.youtube.com/watch?v=Fs3z-k90ync

Takva je omladina uvek bila, ne samo danas. I sto sam stariji, sve mi se vise cini da je omladina uvek u pravu :D

Znam taj snimak, ali mi se cini da je tu publika ipak bila u fazonu, "Majche Petonu, pa nismo mi iz pecine izasli da se onesvestimo kada nam odsviras sedmicu u tradicionaknom pastirskom jen-dva-tri-jen-dva-jen-dva akcentu, ajde odsviraj kao Dzo Zavinul u dzezersko jen-dva-tri-cetr-pe'-ses'-sedam, ako si faca, a da se i ti sam ne izgubis".
Salim se, svaka cast majku sto u svakoj zemlji skine po jednu njihovu pesmu, ali publiku nesto nije mnogo taklo kod nas. Podsetilo me na one americke dzez basiste sto su dolazili u Sava centar osamdesetih, pa "svirali" bas nogama, pa se posle cudili zasto se niko ne odusevljava, nego svi zbunjeno bleje. A onda su saznali da se dzez svira u Bg-u od pre nego sto su se oni rodili.

Hmmmm, koliko ja znam Sabaton i Antraks su bendovi iz 2 različita žanra...ali evo ti +

Јесу, али у мом окружењу Сабатон слушају такби који мисле да све знају, а Анткракс сам узео за пример, могао је бити и Слејер, Мејдени или било који други бенд.

SLEJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA