Prijava
   

Kako se postaje alkoholičar?

Poznato je da je alkoholizam jedna od bolesti zavisnosti koje se najteže stiču, i najduže leče. Potrebne su godine samouništavanja da bi čovek počeo da krizira zbog manjka alkohola u krvi. Zlo današnjice dostupno svima i u svako trenutku.

Klasičan primer nastanka alkoholizma po principu, "polako ali sigurno".

Starosna dob: 13-14

-Počinje momčenje i izlasci u grad. Obično sa drugovima iz odeljenja. Već posle nekoliko izlazaka odlučiš se da popiješ alkoholno piće. Počinje se sa ne više od 3-4 pića i obično su to bambus ili malo pivo(pils). Pošto nemaš para za više od nekoliko pića, praviš se da si pijan,
jer je to cool.

Starosna dob: 14-16

-Izlasci u grad postaju smisao života. Sad već imaš malo više para (daju ti tvoji jer si, bože moj, dobro dete). Više se ne praviš pijan, sad si stvarno razvaljen svaki vikend. Misliš da si faca, jer su te drugovi doneli kući. Probavaju se sva pića, ne bojiš se mešati. Sad si sad već u "formi", mo'š popiti(to je i bio cilj). Počeo si pušiti, ali to je "pičkin dim", za ono što te čeka.

Starosna dob: 16-19

-Postao si iskusan. Ko je lud da pije u kafićima u kojima je piće skupo. Nalazite kafanu, koju nazivate vašom, i tamo se "razbijate" pre grada. Ovo je prelomni trenutak, jer u toj kafani nalaziš nove drugove. Drugove koji su malo stariji, ludji i opasniji, a što je najbitnije "vole piti i budale biti". Pića su pivo(veliko), pelinkovac, špricer i votka. Kad stigneš "u grad" već si razbijen. Još uvek žestinu "gasiš" sokom.

Starosna dob: 19-24

-Piješ češće nego ikad. Živiš odvojeno od roditelja, tako da ni za kafanom nema preke potrebe. Piće se kupuje u diskontima, i organizuju se kućne žurke(čitaj pijanke). Pijan si 3-4 puta nedeljno. Pića su pivo, pelinkovac, rakija, vino(u teterpaku) i vinjak. Žestinu gasiš vodom. Često imaš sex, društvo ti je ogromno i nikad nije dosadno. Obožavaš svoj život.

Starosna dob: 24-34

-Društvo se polako raspada. Žene, devojke i posao. Nalaziš nove drugare "po flaši". Više nije toliko zabavno, ali nema veze. Svejedno je najbitnije da se napiješ(svaki dan). Piju se samo muška pića: pivo, vinjak, rakija i belo vino(špricer). Ne gasiš žestinu, to rade pičkice.
Javljaju se i zdravstveni problemi. Mrziš svoj život.

Starosna dob: Posle 34.

Znaš da si zavistan od alkohola, ali boli te dupe. Ne možeš da zaspeš, ako nisi pijan, a imaš i druge zdravstvene probleme koje lečiš tako što se napiješ. Ponovo se krećeš po kafanama, ali sediš sam za stolom. Naručuješ samo vinjak ili rakiju i deci kisele. Zaljubljuješ se u konobarice. Voliš ljude koji piju, mrziš narkomane. Narkomani su ološ, ti si bolji od toga. Ciroza jetre i rak prostate su u pripravnosti.

Iskreno se nadam da se niko nije prepoznao u ovome.

Ovo što ste pročitali su dela vrhunskih profesionalaca. Ne pokušavati kod kuće!

(Vidi sliku)

Komentari

Духовито, занимљиво и поучно. За пет година престајем да пијем. Велики +

hahaha, privukao me naslov :)
vel'ki plus

Lepo i poucno.Omiljena.

koliko god bilo lepo i poučno ili tužno - to su činjenice!

imam jos fore do 24te.. onda cu se uozbiljim

Znači u 24. prestajem da pijem... Auh, moraću onda do tada da popijem što više mogu :)

Све тачно, само се надам да си погрешио за ово 24 па на даље...
+++!

Ето, нађе ме п'јаног. Иако сам тек у 3 фази, ћу да наставим до задње :)
+

Tužno ali nažalost istinito. Znam previše primera iz svih doba pa znam iz prve ruke da je istina :(

Auu.. Pocinjem citanje uz blagi osmeh i nostalgiju, a zavrsavam sa veoooma kiselom facom... Ne vredi. Treba razmisljati unapred..

важи што се нико није препознао, иначе је добро, али засер на креју с тим...

Niko se nije prepoznao u potpunosti
zato sto jos niko nema 34 ali polako ...;)

срећом тек сам стигла до 18-те има још форе за мене :)))

Ja sam u dobu 14-16 ali sigurno prestajem !
Ne

znaci postajem iskusniji....xD

Bilo bi smešno da nije tužno.+

ja sam ga najebo haha

hahahahahahahahahaha, fenomenalno!!! +++ .... a sad odoh da popijem jednu sa nogu xD

hahahaha, odličnoo

E sad, svi znamo da je ovako ali ipak nastavljamo...

Ljudi, ja uopšte nemam problem SA alkoholom, imam ga BEZ alkohola! Ha,ha,ha...