Prijava
   

Kao Čehoslovak

Čehoslovak-tramvaj u Beogradu sa preko 40 godina iskustva.

Sastavljen od najgore šperploče i najodvratnijeg lima. Ruski proizvodi izgledaju fino i lepo dizajnerski odrađeno u odnosu na njega. Sumnja se da su u pravljenju ovog čuda tehnike učestvovali pijani radnici na dopu i bajatom prebrancu. Majstori koji su ili ometeni u razvoju ili su se stvarno zajebavali kad su pravili ovo limeno govno. Ajd malo lupimo čekićem ovde i ovde, i malo ovde, ko ga jebe, ionako će tamo neki Srbi da se voze njime, fazon. Matori pedofil, profesor opštetehničkog bi to bolje odradio, dok mu je palamar u tetkici, nego oni. Imao bi bar jednu ravnu površinu. Po kuloarima se priča da je raspad Čehoslovačke počeo svađom radnika, Čeha i Slovaka, jer nisu mogli da se dogovore kako još ružnije, kockastije i neravnije da naprave limeno govno.

Sam izraz se koristi za nešto očajne izrade, odvratnog izgleda koji tera na povraćanje i oslobađa od zatvora.

- Evo, ovo je kuća koju sam ja sagradio.
- Hm, pa pazite... Urađena je kao Čehoslovak. Kvaliteta kao kuća prvog od tri praseta. Ali, nema da se brinete da će je vuk srušiti. Umreće od smeha kad je vidi!

Komentari

Hehehe. Volim ovakve defke. Bravo, Gustiša +

Prava tvoja defka....onako, sa sigurnošću sam znao da si ti pre +

Ne mogu da se složim sa ovom definicijom, i ne samo zato što sam Slovak. Pa ovo nije istina :) Pogledajte katice u Berlinu, Pragu, Bratislavi i sve će biti jasno. Sve je do održavanja, nije problem indrustrije bivše Čehoslovačke, što su tokom devedesetih propali tramvaji usled sankcija i neodržavanja. Npr. neki tramvaji ovde u Bratislavi voze više od 40 godina, manje-više, bez greške. A još nešto, krajem sedamdesetih godina je ovaj dizajn bio baš popularan. Modernizovane beogradske katice u Goši/Inekonu su dan danas odlične, isto kao i čoperci iz 1997/98 godine. Čehoslovačka proizvodnja je bila više nego pouzdana, o čemu svedoči fakat, da neke od beogradskih katica voze besprekorno od 1980/81 godine bez remonta. Da nije bilo rata, danas bi svi ti tramovi izgledali kao novi. Ali "Španci" su već došli a biće ih 30 do kraja ove godine...