Prijava
   

Kataloški prodavci

Poznati uvaljivači svega i svačega.
U pitanju su dokoni ljudi željni lake zarade koji ulaze u sistem kataloške prodaje raznoraznih sranja i onda besomučno smaraju poznanike i prijatelje da ta ista sranja kupuju. Uglavnom su to magneti, Oriflajm i Avon kozmetika, posuđe i kirbi aparati.

Ukoliko jednom popustite i kupite nešto iz asortimana, zagarantovano je da će vas smarati nedeljama i mesecima posle toga. Najuporniji će vam čak nuditi da u vašem stanu održe prezentaciju svoje robe i ponude je i vašim prijateljima.

Karakteristično je da vam uvaljuju stvari koje vam nikad ne biste kupili, ni u najgorem napadu ludila, a sve sa pričom da je to za vaše bolje i da oni vama zapravo čine uslugu jer vam prodaju sa nekim velikim popustom.

- Jao, mačko, stigle su mi one magnetne narukvice! Dođi obavezno sutra da vidiš!
- Doći ću ovako, da se ispričamo, ali znaš da ja to ne nosim!
- Kako ne nosiš? A ona narukvica što si kupila prošlog meseca? Super ti stoji!
- Dva puta sam je stavila, nemam naviku. Oko zgloba nosim samo sat. Kupila sam narukvicu više tebi da učinim nego zbog sebe.
- Rekla sam ti da je vrlo važno da nosiš magnete! Znaš, ti magnetići se možda ne vide ali oni poboljšavaju cirkulaciju i automatski se smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara a dobri su i u sprečavanju menstrualnih bolova!
- Znam, znam! Sve sam shvatila na onom predavanju prošlog meseca!
- Ima predavanje i sledeće nedelje, drži ga dr Stojković. On je primarijus u oblasti magnetizma. Da te prijavim?
- Jao ne mogu, imam neke obaveze cele sledeće nedelje. Da je one tamo pa bih došla ali sledeće nema šanse ...
- Super, pišem te onda za onu tamo! Doduše neće biti dr Stojković ali će biti jedna lekarka, isto jako fina! Pričaće i o ovom novom magnetnom štapiću koji prečišćava vodu! Jesam ti to pokazala?
- Jesi i nemam para za to!
- Ma daj, košta samo 5000! Na popustu je 3000 a ja mogu da ti dam za 2700, neću na tebi da zarađujem, naši smo!
- Hvala, mnogo mi je da platim i 2700 za tako nešto!
- A što se ti ne bi učlanila u naš sistem? Onda skupljaš bodove i sve ti je mnogo jeftinije a na svakih 60 bodova dobijaš besplatan poklon. Učlanjenje te košta 12000 ali dobijaš i štapić i magnetnu narukvicu i brošić i ...
- Znaš šta? Šupičku materinu i ti i tvoji magneti koji ničemu ne služe! Nabij ih u dupe, kravo pohlepna! Neu to da kupim, nećeš dinara od mene videti, jasno?

Komentari

Zašto svi izgovaraju "Avon" umesto "Ejvon",a redovno kažu "Oriflejm" a ne "Oriflame"??
Dugo se već čudim,pa reko' da pitam...
+

Ко ће га знати, то већ захтева дефиницију за себе :)

Brate dao bih ti i - i +, ali ja koristim magnete,i mogu ti reci da su veoma korisni,nosim mali magnet na lancicu od 7. razreda,znaci to je vec 5 godina...to je za -,a za + se slazem sa Oriflame-om i Avon-om,stvarno su ponekad mnogo napadni...Pozz :)