Prijava
   

Katana u japanskim filmovima

Vrhunski mač koji jednim laganim potezom može da odseče bilo koji deo ljudskog tela (kao da ima stiropor umesto kosti) nakon čega šiklja fontana krvi. Uspešnost korišćenja je utoliko veća ukoliko je mačevalac slepac.
Ovakva primena katane je inspirisala Quentina Tarantina kada je snimao Kill Bill. Samo je pitanje vremena kada će i ostali američki režiseri početi da stvaraju ovakve spektakularne efekte u svojim filmovima.

Komentari

па, с обзиром на технику прављења катане и чињеницу да су се тестирале на убицама и разбојницима (глава за прве, рука за друге), вешт руковалац јесте способан да отфикари део тела. Наравно, Тарантино и даље кења као фока што се крви тиче. Затоичи (слепи мачевалац) не користи класичну катану већ шико-мизуе (скривени мач).

Hahahahahahah.....grejto! ++++++

u vrijeme opsteg rusvaja u Japanu, kad su se klali za vlast, katane su testirane na neduznim seljacima,dodje lik sa novom katanom i capne seljaku prstic da vidi kako ide.
posto je za rukovanje katanom jedan od kljucnih stvari mali prst lijeve ruke(stavlja se na dno drske), lopovi bi ga zrtvovali svom sefu u znak iskupljenja kad zajebu stvar, al onda vise ne bi mogli da koriste katanu kako treba. zanimljivo je i da katanom mozes i konju glavu da capnes bez zamaha, samo stavis iznad glave i pustis.

Znam koji je postupak izrade katane i koliko su kvalitetne. Nas trener ninjitsua nam je objasnio da sada kada bismo mi kao pocetnici uzeli katanu u ruke, tesko da bismo mogli ozbiljniju posekotinu nekome da nanesemo. Ako pogledate "Machine girl", dovoljno je spotaci se i slucajno nekoga zakaciti katanom i ode tom nekome cela ruka i izleti citava fontana krvi.