Kibic fenster

cenga 2011-02-11 09:58:27 +0000

Kibic fenster, je posebno dizajniran prozor da bi se sa njega ili kroz njega moglo kibicovati.Obavezno je morao imati i firanjge posebno šivene da bi se po potrebi onaj ko kibicuje mogao zakloniti i diskretno propratiti ono što ga zanima. Kibic fenster je kroz razna vremena imao i razne uloge, ali uglavnom su ga koristile vojvođanske ' frajle' da bi pratile društvena događanja tog doba. Posebnu draž ima genijalno osmišljena izbočina koja vam omogućava da i u hladnim zimskim danima kibicujete kroz njega a da pri tom na razlađujete kuću.

Na žalost danas neke porodice ugrađuju sisteme video nadzora pa zavaljeni u fotelju imaju pregled cele ulice. Ili ugrađuju zatamnjenu PVC stolariju pa im firanjge nisu potrebne. Što sve skupa nema ama baš nikakve čari.

Davno nekad: Ajde čedo mamino, postavljena je večera. Siđi sa tog ' kibic fenstera ' nazbšćeš.

Doba sadašnje: Alo manijak, večera gasi kamere vid ćeš pokvariti.

7
30 : 6
  1. lepo objašnjeno +

  2. koliko puta se zamislim pa ga ne primetim dok prolazim šorom... sva mi glava izlupana :)

  3. puno piješ ili nešto drugo?

  4. Lepo je sto se neko setio da definise ovaj toliko poznat detalj u vojvodjanskim selima.

  5. ma glava mi uvek u oblacima, umesto da gledam kuda idem ja razmišljam o sto ku*aca :), ali mnogo volim te prozore, bez obzira na udarce...

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.