Prijava
   

Ko je smislio vic?

Nešto nedokazivo i nepojmljivo. Pogotovo ako je usmena forma, tek onda svi (ne)dokazi padaju u vodu. Kada vic izađe u beli svet i postane nacionalno poznat, sa manjim izmenama, tu i tamo, treba ga tretiurati kao dete koje se osamostalilo i otišlo trbuhom za kruhom. Ti se više ništa ne pitaš.
Zahtevati autorsko pravo nad fazonom nailazi na masovno zgražavanje sredine; mada, nije kao da su ikada ikome poverovali što se ovoga tiče.
Vicevi su nacionalno dobro, bez mame i tate, bez sponzora, bez familije i sasvim sigurno bez (drvenih) advokata.
Jednom kad ga izvališ, ostaje u amanet budućim generacijama kao delo nepoznatog pisca. Evoluiraće, uveseljavaće narod, biće im bolje makar ta dva minuta i to mora da ti bude dosta, jer drugog načina nema.
Neka bude srećan i zadovoljan onaj čije se reči prepričavaju na široko i na dugačko.

''E, brate, pa to je moj fazon.''
'' Šta je tvoj fazon?''
''Pa ovo: __________________ (neki žešći fazon). Ja sam ga odvalio u srednjoj.''
Drug mu se pokida od smeha, i brišući suze: '' Šta tvoj, daj ne seri, čuo sam ga pre 5 godina, od nekog lika koji ga je čuo od druga na ratištu, ti si tada još vukao kanticu po pesku.''
''Ali...''
''E, slušaj brate, popićeš batine, nije šećer u vodu...''
*muk*

Komentari

Јапанска влада смишља електронски водени жиг који ће се стављати на сваку одвалу како би непогрешиво могао да се идентификује аутор.

Mene nije sramota da priznam da neki fazon nisam sam odvalio, čak rado kažem od koga sam ,,ukrao". Najžešći je bio jedan lik u osnovnoj, koji je rekao da je izmislio foru: Kad pojedem kikirike, meni poraste ovoliki(pa raširi prste u nedogled).

http://www.southparkstudios.com/episodes/220762 е ова епизода говори баш о овој теми.
до јаја пример