Prijava
   

Kobni zarez u receptima

Kamen spoticanja kulinarskih početnika. Interpunkcija posle koje se navodi određena radnja koju je trebalo obaviti prethodno. Pošto nubare u kujni ne uzmu da prvo pročitaju ceo recept, nego idu mehanički redom, ovakav sklop ume opako da im zaprži čorbu, da se tako gastronomski izrazim, te dovede do novih teškosvarivih izuma.
Ako je u pitanju planirani svečani ručak ili baš baksuzluk tipa “matorci u gostima”, nema druge nego preći na plan B: naručiti klopu i/ili se zaključati u špajz.

- Kako ide tamo u kujni? Creva mi izvode Marš na Drinu.
- Evo, ide nekako… Da vidimo… Pa kaže… Ubaciti bubrege… Okej, evo ga, opala. Da vidimo dalje… Koje ste prethodno dobro isprali u vodi i sirćetu i uklonili im središnji deo. Uf. Koji li je retard pisao ovaj recept ovako hronološki neusaglašen!? Avaj, kakva nezamisliva digresija!
- Maco, da upola kuvaš ko što se prokenjavaš, bila bi Džejmi jebeni Oliver, znaš li to? Ajmo na pljeske, isključi ringlu, pogušismo se.

Komentari

posebno je zajebano kad piše

Uključiti ringlu

oće stan da zagore

....i lagano u testo umešajte dva jaja, koja ste prethodno penasto umutili sa maslacem.

a i na kraju teksta čuveni deo tipa naravno, jaja razdvojite na žumance i belance, odvojeno umutite pa sastavite u smesu, u suprotnom nećete dobiti potrebnu gustinu

odlična defka :)

Uz ovo jelo najbolje ide pire, ali možete da poslužite i prženi pomfrit. Prijatno!
+++

Odlično. Bravo.
*

Procediti supu kroz cetku, iznad sudopere, ne zaboravite da pod cetku stavite drugu serpu u kojoj cete supu posluziti.

vid brusa što se razume:D
blago njegovoj ženi:D

Pušti ti Brusa, no ti čitaj i uchi - ako numeš da kuvaš, moraš mnooogo da iskompenzuješ na drugom mestu, if ju nou vot aj min.
Ovako, daš si kredit i diškaš.

grofe ja znam da kuvam i pravim kolače, torte i svašta još nešto umem...tako da smem da primetim neke stvari kao brusov komentar:P :)

Ne ostaje mi ništa drugo nego da ti srdachno čestitam!
Momci, dobra_prilika na vidiku.

ekekekek zauzeta sam i ja...:)

Kad na kolokvijumu iz tehnologije pišeš kako se nešto radi, moraš da pišeš bukvalno kao da retardu objašnjavaš. Tipa odmeri se 0,05g kodeina iz stojnice na prethodno istariranoj plastičnoj kartici na tehničkoj vagi i prenese u tarionik.... Kontam da to ima izvesnog smisla.... Ako neki retard uđe i odluči da sam nešto zbućka... U stvari nema smisla.

Najviše mrzim ono kad kažu po ukusu zasladiti, da fak.

e na taj deo nakrljam šećera...obožavam slatko:D

iako si mi jedan od omiljenih trenutno aktivnih autora, moram da primetim da skoro uopste ne vidim svrhu definisanja ovoga, a potpuno ne vidim svrhu odabiranja. tako da ono... minus

iako si mi jedan od omiljenih trenutno aktivnih autora

:

skoro uopste ne vidim svrhu definisanja ovoga

Jbg, relativna stvar. U principu, iz bilo čega se može napraviti defka i to čak dobra defka. Ovu su zgotivili oni bliži kuvanju, kojima je "sindrom" poznat iz ličnog ili iskustva iz neposredne blizine, odnosno iz famoznih recepata. Oni drugi mahom ne.
Meni je palo na pamet dok sam spravljao neku boraniju, čitajući više puta, da ne ispustim neki post-trigger. :)

Ispala boranija bruka dobra, inače :D

Kuvar, razni sajtovi receptimna u stripu...sve je to džabe. To je za mene horor literatura. Još nisam nabasala na grđu knjigu od KUVARA.

Niko ništa nije još tako precizno i potanko pojasnio, a da ja to ne uspem da zaserem kad probam da zgotivim.
Moja kuhinja je meni prihvatljiva samo ako treba da je sredim nakon toga što moj muž nešto skuva ili umesi.

Elem, kakav zarez, mene svako slovo uspeva da zbuni. I uvek se sapletem na nebitnom detalju : soda bikarbona, prašak za pecivo ili kvasac. I posle se čudim kad podesim temperaturu, a moja kreAKCIJA miruje u rerni. Ni da mrdne.

A trudim se...a meni, prilikom akcijaškog kuvanja, daju nešto utešno: AJDE TI SPREMI SALATU....to mi ide.