Prijava
   

koledzice

nezaobilazan modni detalj osamdesetih.Plitke muske cipele u kombinaciji sa belim carapama su bile zastitni znak tadasnjih sabana. Ekstra sabani su koledzice kombinovali sa sportskim debelim belim carapama,tzv gipsarama.

Komentari

AHAHAHAHAHAHAHA otkinuo sam na GIPSARE :)))))))))))

Zao mi je sto ne mogu da nadjem bolju fotku jer ova cipela je super elegantna.Jos kad zevne sa strane pa ispadne mali prst...

Svi tinejdžeri su nosili gipsarice sredinom osamdesetih. U jednom trenutku to je bio mejnstrim u Srbiji. Štaviše farmerke su podvijane do gležnjeva da bi se videle bele čarape. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, nošenje istih postaje out, ili šabanija kako ti reče.

Delimicno bih se slozio sa tobom jer nisu svi tinejderi nosili koledzice tada.Mojoj ekipi i meni je to i tada bio sabanizam a verovatno smo i mi toj ekipi bili gomila kretena jer iz starki ili vojnickih cizama koje su tada bile ekvivalent martinkama nismo izlazili.Oni su voleli Modern Talking a mi Madness-e ili Stranglers-e.Kasnije su presli na narodnjake i kafane a mi se zablindirali u vremenu i prostoru.

Madness i Stranglers :)))) ++

+, али морам да додам да ја ову врсту ципела са слике знам под назиовом "карбиолетке", јер личе на кабриолет (имају шофершајбну)