Prijava
   

Kopirnica pored fakulteta

Sigurna studentska kuća. Obično bogatija literaturom nego sam fakultet. Dok vas u oficijelnoj skripratnici gledaju kao da ste tražili kilo mlevenog mesa ako kupujete novu knjigu, u kopirnici osim kopije knjige potrebne za ispit (bez delova koje ne treba učiti ili koje je profa poslednji put pitao pre četiri godine) dobijate i najmanje dve verzije skripte - jednu koja prati redosled lekcija u knjizi, drugu po grupama koje su bile u prošlom roku, spisak ispitnih pitanja, puškice, a često i informacije o ispitnoj proceduri i navikama profesora.

U skriptarnici fakulteta - na primercima udžbenika i monografijama koji stoje na policama dva prsta prašine, u tzv. izlogu sami muzejski primerci sa verovatno odavno požutelim stranama:
Student: Dobar dan, meni treba knjiga "Osnovi mikroekonomije" prof. Marića
Radnik (hvata ispitne prijave): Koji smer, koja generacija?
Student: Ma ne trebaju mi ispitne prijave nego knjiga.
Radnik: Knjiga??? Au...kako reče, koju? Jesi siguran da ti ne trebaju prijave? Ili ŠV obrasci? (Zadnja knjiga je kupljena pre dve godine, kad je i objavljeno poslednje reizdanje jednog udžbenika. Radnik stavlja na glavu gas masku pre nego što krene da kopa po slojevima prašine i paučine ispod koje se knjige nalaze. Psuje ti seme i pleme jer izvoljevaš pa mora da uznemirava svog pauka Frenkija koji je kampirao na jednom paketu knjiga)

U kopirnici pored fakulteta:
Student: E, ja treba da polažem neku ekonomiju, al' nisam siguran koju.
Radnik: Druga ili treća godina?
Student: Druga.
Radnik: To je onda Mikroekonomija kod Marića. Hoćeš knjigu sa crvenom ili plavom folijom gore? Evo obeležena su ti i pitanja, a tu ti je i spisak pitanja na zadnjoj strani. Ima i skripte za pismeni deo, hoćeš po grupama iz prošlog roka ili po sadržaju? A imamo i puškice za pismeni, samo kaži u kojoj ćeš veličini da ti odštampam, isto je sortirano po grupama. Imamo i ovu proširenu skriptu, to su sva ispitna pitanja, ali ima ovih šest koje nije pitao još od prošlog septembra, pa ti biraj. Je l' si prijavljivao za ovaj rok? Ako si na budžetu, pismeni ti je sledećeg utorka, a za samofinansirajuće u sredu. Kad ideš na usmeni, gledaj da se proguraš među prvima, kažu da postane jako nadrkan kad se oduži ispitivanje.
Student: Daj sve to. Živ bio i svaka ti dala.

Komentari

Da nema kopirnice, ne bih znao ni na koji faks idem... +++

ОбјасниЛО :)

Brutalno i realno! I još hoće da nam zabrane kopije! No, no!