Prijava
   

KORG

Japanski proizvođač instrumenata koji ima pretenzije da zameni harmoniku kao prvi izbor alata u tipičnog srpskog narodnog muzikanta u 21. veku. Veoma je upadljiv sa svojim caps-lock logom, a koriste ga uglavnom klavijaturisti koji sviraju stojeći.

Ako obratite pažnju, sve je manje harmonika, a sve više KORGova, (eventualno po koja YAMAHA, koja opet uspešno igra na kartu apela svog ćiriličnog izgovora - "UAMANA", koji stimuliše turkofilski deo muzikantove psihe).

Komentari

Korgaši-umetnici debili...puste matricu i onda pevaju.
Ako slučajno počne neki takav mentol da se proserava u lokalu u kojem sam,
ja obavezno promenim lokal.
Ja volim žive svirke,ali žive sa živom gitarom,a ne sa mrtvim kompjuterom.
Naravno ima pičkica kojima je to cool,neka su živi i zdravi.

Meni je samo smesno sto i Herbi Henkok svira KORG, meni je omiljena marka, a mrzim matrice, ali eto, sta ces, kad kazem da sam Zemunac koji obozava KORG, ljudi odmah dobiju ovakvu sliku :)

zar KORG nije italijanski?

Ne. Roland se neko vreme pravio u Italiji, mozda odatle.
http://en.wikipedia.org/wiki/Korg

Ma, Švabo je to pravio...
:)

@lud KORG je aranžer sa najvernijim bojama i ritmovima, može da zameni ceo orkestar. a samo budala može da kupi korga recimo, pa 800, koji košta 2000e i da na njega pušta matrice, kad za to može da posluži bilo koji kompjuter.
drugo, jeste da sviranje korga, sa original bojom gitare ustvari foliranje, na neki način, ali danas je mnogo lakše platiti jednog muzičara koji će da ti završi posao nego ceo bend.

Korg, Roland, Boss, all made in Japan. U originalu, ovde ne ubrajem sklapajuce fabrike u drugim zemljama.

ovde svaki dan rasprava o korzima

O sveti Korže na nebesima, blaženo je ime tvoje...

Korg ima bolje farbe, ali Roland bolji bubanj, pa šta ko voli.
I pravite razliku od sviranja aranžera sa puštanjem fajlova! Tj. ne morate, ali nemojte javno lupetati.

tasmanijski djavo, najbolje klavijature su one koje čitaju semplove kao npr KORG PA 1 x pro.

Ja sam pre za klavir... mada te klavijature imaju i sasvim pristojan klavir. Jeste da nije to bas kao pianino, ali može da posluži.

KORG PA1X je isto što i pa 800, sa malom razlikom, dirke su kruće, inače pa 800 čita semplove.
sad se setih da ipak poznajem idiote što na korga puštaju midi fajlove, katastrofa,

t.djavole, ranije nisi imala nista osim Midi... Ja poznajem "muzičare" koje ne znaju ni jedan "hvat", ni jedan akord, ali i one koje na aranžeru čuda prave... nije ni to baš tako jednostavno svirati kako neki misle...

i ja ih isto poznajem , ali malo više ove što ne znaju ama baš ništa, nažalost, bivše bubnjare, bas gitariste i ostale što sad nemaju šta da rade pa se dohvatili fajlova.a poznajem samo jednog koji svira KORG i da mogu da tvrdim da ga ima u malom prstu, za razliku od nekih što takođe sviraju, ali slabo poznaju klavijaturu, ne umeju da se snađu pa opet zvuče loše pored toliko mogućnosti.jbg, najgore je pevačima u svemu tome, a nije lako ni onim muzičarima što mnogo dobro sviraju pa im prilaze gosti da provere da li stvarno sviraju ili foliraju, živa istina

pardon, poznajem nekoliko njih što sviraju KORG ali samo jednog što stvarno ZNA da svira

Jebo pijane goste...

od njih se živi:)
ej, ali kad gazda ne zna da mu muzičar pušta fajlove to je tek priča za sebe

Poneki gazda zna, al koliko heinekena on mora da proda ako hoće da plati ceo bend? Ovako, on plati nekog drkadžiju i baš ga briga. Još ako zna i da peva, divota...

Meni je korg nekako prirastao k srcu, jer je bio prva ozbiljnija klavijatura koju sam kupio. Danas imam Triton extreme 76, sa tube valve-om ispred output-a, microkorg sa vokoderom i korg kaossilator, a jedina druga klavijatura koju imam je kurzweil sp76, lep stage piano.
Sto se tice zvukova pravih instrumenata, mislim da ih jamaha najbolje imitira, ali korg po meni ima najbolje sinteticke zvuke i najjace padove. I nekako mi je najkul za koriscenje. Sekvencer uglavnom koristim kad zelim da skeciram neku ideju i podelim je sa bendom.
Najverniji klavir imaju Roland i Kurzweil, po meni.