Prijava
   

Kosovac, Kosovar, Šiptar, Šiptarčina......

Tužna gradacija koja oslikava degradaciju našeg morala i nas kao naroda u celini.
Precizno dočarava koliko volimo da sažaljevamo nekoga a kolikoko mrzimo uspeh (naročito tuđi) i koliko ne gledamo svoja posla nego se bavimo tuđim dvorištem.

Kosovac - onaj SRBIN koji živi na KOSMET-u. Go je i bos. Nema nigde ništa. Arnauti mu svaki dan prete da će mu poklati decu.

Kosovar - još uvek živi tamo, ali ima nešto i u centralnoj Srbiji ili Beogradu.

Šiptar - živi u vašoj ulici, i ima isto koliko i vi.

Šiptarčina - živi u boljm delu grada i vozi bolja kola od vas.

ŠIPTARČINA MAMU MU JEBEM - isto kao prethodno, a još ti je i šef ili poslodavac.

Komentari

Не бих се баш сложио, јер ово што си написао ја никада нисам чуо да се користи. Код нас Шиптарима зову све Албанце, а не само оне успешне. Уосталом, и они сами себе називају Шиптармма, а и држава им се зове Shquiperia, или тако нешто.

Не дечко, промашио си тему. ЈА ГОВОРИМ ОТОМЕ КАКО НАЗИВАЈУ СРБЕ СА КОСОВА!

Znam gomilu ljudi koji su Siptarima prodali dedovinu za nekoliko puta vecu cenu i sad glume patriote u sred Beograda, tako da neki (ne svi) zasluzuju da ih nazivaju siptarima. A i mnogi se zaposljavaju preko veze jer su povezani ko creva.

da, zam ih i ja :(
Ali isto tako znam da nisam bio u njihovoj kuci kad su uzimali da vidim koliko su uzimali i da nisam bio u njihovom podrumu kad su se krili od arnautskih koljaca. I ne mogu da poverujem da ima nekoga ko je prodao dedovinu UCKama jer mu je bilo merak nego jer je morao, tamo nije vise bilo zivota, a nama svima krivo jer je on prodao njivu skuplje nego sto bih ja mogao kucu. Da ti sutra prodajes kucu i bezis pred siptarima/ustasama/madjarima/ciganima/balijama sigurno bi rekao "nemoj da placas toliko, mnogo je. Dosta je i pola od te sume...."?

a povezi se i ti sa svojima ko crevo, niko ti ne brani. Moji samo kukaju kako su Kosovci/crnogorcine/vlasi/bosanci/cigani povezani kao creva a od mojih brat bratu ne pomaze, nego gleda da ga zajebe. Pa nam posle djavo kriv :(

Durlanac to kako mi "domoroci" nismo povezani istina je 100%, ali mi na k... ide kad neko sebe predstavlja kao patriotu pa onda profitira od svog iseljavanja. Takvi sto se hvale patriotizmom bolje da cute. Ako se iseljavas onda nemoj prodavati kucni prag. Ako su tolike generacije mogle da izdrze siptarski pritisak moze vala i ova. To sta ko ima u kuci mene iskreno zabole. "Izbeglica" ne moze biti neko ko dodje i napravi kucu i kupi nova kola i odmah nadje posao (i naravno odmah se bahato ponasa jer su mu pare udarile o glavu). Prave izbeglice zive kao podstanari ili u kampovima. Pola srpskih kuca je prodato a pola oteto. Da nismo kao narod ovoliko isfolirani i potkupljivi mozda bi kosovo i danas bilo nase.

Barney Gamble
pre 27 minuta
Ako se iseljavas onda nemoj prodavati kucni prag.

У ту кућу би свакако ушао неки шиптар, продао он или не. А боље му ја да прода него да оде у Србију без игде ичега и живи у некој штали целог живота.

@ Barney Gamble

O tome ti pricam, cela definicija je o tome. Sazaljevas one sto su gladni a mrzis one sto imaju!
I meni idu na kurac ovi sto se drze po klanovima, i sto imaju pare, ali kome bi koristilo da su njihove kuce i dalje po papirima njihove a fakticki siptarske a oni zive po supama umesto po novim kucama. Tebe da najure otisao bi svorc a nude ti pare? Bar su taj novac doneli ovde i kupovali placeve od domorodaca i sada je proslo vreme pa se vec "asimiluju i podomorodcuju" i oni i kurce se sve menje jer su pare uglavnom potrosili i drze se sve manje zajedno jer se mesaju sa ostalima ali uvek se javi psovka kad te neko sa PR tablicama isece ili kad vidis na novim kolima takvu registraciju. A sto ne mrzis sve Beogradjane kad te isece neko sa BG tablicama?

I lako je meni da ja izdrzim u svom selu gde je 92%srba a ostali su ganci ili alkosi, a u majcinom selu je 99,9% srba i jedna makedonska snajka. Ostani ti sam medju siptarima pa ces moliti da ti njima platis samo da te puste da odes. Nije ovo 12. vek da se zivi u katunu na planini, treba sad mnogo cega za "normalan zivot".

Pa nekad po selima nije zivelo 10 srba i 50 siptara nego obrnuto. Kupovali su jednu po jednu kucu i kad su postali vecina poceli su da proteruju ove ostale. Isto se sad desava u Kursumliji i okolini Vranja. I sutra ce neko reci kako su nam oteli jug srbije. Ako je neko prodao kucu na Kosovu onda nek ga zaboravi, a ne da se predstavlja kao veliki srbin ili kao poslovan covek koji sve zaradio od 10 prstiju a ne prodajuci dedovinu.
Ja pricam o folirantima koji bi sutra prodali i kucu u BG kad bi dosli siptari.
I nisu se asimilovali. Kad pricas sa njima i oni pricaju sa tobom normalno a izmedju sebe pricaju sa svojim naglaskom i ako im ovde niko ne preti.
Danas na kosovu i dalje ima malo srba za koje niko vise nije zainteresovan a upravo oni su pravi rodoljubi.
Kad nisu bili jaki prema siptarima ne moraju se ni ovde kurciti.
Kakva debata bog te....:)

Poslednja recenica se odnosi na doseljenike. I nisam ni rekao da ih sve mrzim vec ne podnosim samo one koji foliraju i izigravaju patriote. A sto se tice secenja krivine, ja mrzim svaku budalu koja to uradi pa makar bio i iz moje ulice.

Извињавам се аутору, мислио сам да говори о Албанцима. +

Ma u redu je, meni je bitno da poruka stigne do ljudi, i da iznesem svoje mišljenje. Za pluseve i minuseve ne marim, jer me ne hrani Vukajlija hlebom, nego mi pomaže da ostanem u kontaktu sa Srbijom dok mi ne istekne ugovor pa da se vratim. A nervira me jedino kad me neko hejtuje bezveze, čisto jer se uvek gledamo sa različitih strana, kao npr onaj amstersmrad. Šta je u ovoj definiciji nekorektno napisano? I šta nije istina?

Има истине у овоме, зато плус. И иначе, рећи неком да је Косовар је код нас на Косову увреда.

Али су људи у праву. Маса људи је испродавала имања и покуповала станове у центру Београда. Гомила људи је искористила ситуацију за жестоки лоповлук. Људи су до данас примали косовски додатак, па им сама финансијска ситуација није најстрашнија, да се не лажемо. И ко да их криви због тога? Јеби га, снашли се, нек им је алал.

Али исти ти људи оду у своје новоградње по Србији и онда причају причу својим новим комшијама да сиђу доле са пушкама и да се Шиптари пошаљу у материну, него шта! Од тог лажног патриотизма је мени мука. И такве људе ми овде ѕовемо Шиптарчинама, што и јесу, јер заслужују презир.

Kosovë, Kosova - Kosovar (Siptar)

Косово - Косовац (Србин)

млатење празне сламе! 1% њих је истерано буквално без ичега су остали а 99% њих је продало све јер их баш заболе и за Косово и за Србију! Јебали су се доле са шиптарима, ородили, кумовали једни друге и још увек су у контакту ја да вам кажем! тргују са њима, шверцују и сл. Стока! А плус што су дошли у свим већим градовима да се запошљавају и отимају радна места онима који су ту рођени... Стока шиптарска!