Prijava
   

krasti Bogu dane

Omiljeni hobi današnje omladine. Profesionalni sport za penzionere. Egzistencijalno pitanje za teške bolesnike.
Ova izreka u našem narodu, pokazuje visok stepen intuitivne spoznaje naše kolektivne svetsti, jer ima takođe i jaku naučnu osnovu. Naime, utvrđeno je da je čovek jedino biće koje živi duže nego što bi trebalo, s obzirom na to kako je stvoren. Prema strukturi našeg tela i organizma, trebali bi da živimo puno kraće ali s obzirom na našu inventivnost, i zahvaljujući razumu mi smo uspeli da produžimo svoj životni vek. Sve životinje, ma kako savršenije od nas, kada izgube reproduktivne sposobnosti, jednostavno lagano umiru. Žene svoj prvi infarkt u 90% slučajeva mogu da očekuju nakon prestanka menstrualnog ciklusa. Priroda je jednostavno to tako regulisala, ali čovek se ne da. Zato kradimo Bogu dane dok ne dođe i na nas red.

Komentari

potpuno se slazem :D + od mene

ja imam neki podatak da je nase telo ako bi se optimalno koristilo je predvidjeno za 12o godina , ave sto smanjimo je nepravilan nacin zivota tako da mi tu nesto ne stima ,a sa ostalim se slazem :)

ma to 120 godina je iz Biblije, tj na osnovu nje su radili istraživanja, ali to je isto kao što i kvalitetne čarape treba da traju 10 godina, al ...