Prijava
   

Kreativnost u imenovanju bendova

Potreba da se bend na što originalniji način predstavi svom publikumu, a i da se ujedno i članovi benda pokažu kao prave face. Stepen inovacija po muzičkom žanru je na naivou statističke greške:

1) Vrata glupavim nazivima benda otvara era Ex-yu grok muzike. Formula je sledeća: boja + voćka ili neki besmislen pojam: Crvena Jabuka, Bjelo dugme, Plavi orkestar, Divlje jagode... Krajnja konsekvenca su nazivi poput "Truli patlidžani", "Gnjile kruške", "Zlaćane mušmule" itd.

2) Imenovanja pank bendova. Njihova kreativnost se ispoljava u traganju za bizarnim i morbidnim pojavama u svetu, ili stvaranjem iste: "Kopilad", "Sline", "Paščad", "Beznogi kenguri", "Testisi u vazduhu" itd. Krajnja konsekvenca je već postignuta.

3) Metal bendovi preferiraju pozajmljenice i skloni su engleskim rečima. Inspirisani su fantastičnim mitskim prostorima i bićima koja naseljavaju iste, folkornim legendama o vampirima, zduhaćima, alama i sl. Naziv često "zamaste" kurzivom: " Elf Slayer", " Forest awakers", "Askalon", "Witch Kings of Doom", " Disciples of Narnia", "Sons of Betrania" itd. Krajnja konsekvenca bi bila inspiracija Hari Poterom, npr. "Hogwarth nightmare"

4) Kulminacija se dostiže u bendovima koji gaje narodni melos. S obzirom da moraju da se prilagode inteligenciji svojih fanova i njihovim zahtevima, oni se opredeljuju za jednostavnost. Vole sufikse kao što je "bend", i to u kombinaciji sa imenom frontmena koji kupi svu slavu: " Darko Dalipagić bend", "Mile Karaklajić bend", Negovan Ljubibratić bend", ili " Sega mega bend", " Jelek bend", "Kišno leto bend", "Johan S. Bah bend" itd. Konsekvence takođe nema.

Komentari

Hahahaha ali "Testisi u vazduhu" hahahah

Dobro genije, kako bi ti nazvao bend iz bilo koje od ove 4 grupe? Nije da opovrgavam bilo šta što si rekao, ali kad je toliko nekreativno, udostoj nas kreativnom solucijom.

Inače, interesantno sastavljeno, i ima smešnu crtu, pa zbog toga plus.

Додај на листу разне грајнд бендове и бљак метал бендове. +

"Заклана чељад" звучи прејако. Плус за ово.

a o Cepenim ćuncima da ne pričam.
Plus inače

Ima tu još podvrsta, jbg...

Unfawkable

Pa u najgorem slučaju da metal bend bude "Mile Janketić metal bend"... :)

da ne spominjem "JUŽNI VETAR" bend... XD

Cepeni ćunci, jedva se zbramo... itd!!!
+