Prijava
   

Krstarenje Crnom rekom

Poslednja hit destinacija zdravstvenog avan-turizma. Oaza duševnog mira.Vaše je da budete otvorena duha, radoznali i spremni da nenormalno lažete-sve ostalo je posao tur operatera i lokalnih operativaca. Moguća fakultativna poseta Malom Šao Linu, hramu borilačkih veština.Lopatu kao souvenir dobijate gratis. Ostvariće se svi vaši snovi o uzbudljivom putovanju, punom iznenađenja, čak i oni najcrnji.

Priprema: Kevo, ne drogiram se, tebe mi...
Dan prvi: Ne, nikada, nisam tukao kevu...
.................................................................
Povratak: Ne, moje dete niko nije tukao..a i da jeste...batina je iz raja izašla...

(Oaza duševnog mira=čistilište duše i tela od droge ručnom tehnikom)
=======================================================

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=865307 i
http://www.blic.rs/hronika.php?id=93887, ali i
http://www.blic.rs/hronika.php?id=93736

Komentari

Iskreno, mislim da nisam baš razumijela. Malo sam proguglala pa mi se čini da se radi o nekoj metafori. Barem što se naslova tiče.

Ivana ,Crna Reka je manastir u kome su se sprovodili tretmani lečenja narkomana, prebijanjem lopato i pesnicama, video zapis je o tome bio na svim vašnijim stanicama, prikazali su i roditelje koji negiraju nasilje nad decom.Ja to shvatam kao zakopavanje istine , sramote i svih tegoba kroz koje porodica mora da prođe kad ima narkomana u kući. Scene nasilja su strašn, kao što je bilo, verovatno i ponašanje lečenih u kućama, pre nego su stigli na tretman, za koji se za sada još pouzdano ne zna koliko ljudi je stvarno znalo o čemu se radi-zato sam pisao o spremnosti za velike laži.

A to je tamo bilo! Čula sam, naravno, bilo je na svim vijestima. Naravno da je strašno, samo nisam uočila da se tako zove to mjesto, da je to taj manastir. Porodice su za to znale??!!
Ja inače nemam baš mnogo razumijevanja za narkomane, ali nasilje nikako ne opravdavam. Nedavno sam sahranila jednu poznanicu. Jako sam plakala, ali kad se kaže: treba pomoći tim mladim ljudima, treba im naći zaposlenje, staviti ih u komune, pružiti im razumijevanje... uvijek pomislim na vojsku mladih koji su uredno završili fakultete, uvijek bili uzorni u svemu i --- zvrlje na zavodima za zapošljavanje jer im otac nije neki budža, jer nisu nikome tutnuli kovertu, jer nisu pristale na večerice uz svijeće i tako dalje... Tko će njima pomoći, o njima se ne govori, oni nisu problematični ni problem društva!

podsetilo me na snimke mudzahedina koje je samo Lazanski mogao u po bela dana da izbaci na BK svojevremeno, jeboteeeeeee....
plus za defku

Procitala sam ove clanke i pogledala klip. Ne znam kako neko moze ono da radi... :(