Prijava
   

Krstarica i Serbian cafe nekad

Mnogi stari, prekaljeni internetaši, sa nostalgijom se sećaju onog vremena dok je internet dopisivanje imalo svoju najkvalitetniju dimenziju na ovijem prostorima.

Najpoznatiji bejahu Krstarica i Srpski kafe (po narodski). Taj rivalitet je, među četerima, bio poput Zvezde i Partizana u realnom svetu. Mada, kao i u realnom svetu, bilo je preletača.

U to vreme nije bilo toliko prilike da se spejsovano perzonijalizuješ kao osoba, osim ako nemaš kinte, pa imaš svoj sajt. Nije bilo tih društvenih mreža koji razdružuju ljude, a udružuju mreže, pa tim mrežama drže ljude.

Izabereš neki nadimak, da pokažeš ko si i koliko si kreativan, kreneš da se zezaš, startuje te neko ili nešto, nemaš pojma... Pa onda, ako spika krene kako treba, dobiješ i mejl, da kad se izlogujete sa dajl-apa nastavite konverzaciju... A u tom mejlu možda izlobiraš i za neku fotku dotične... A ne znaš ni da li je to ona... Potom dobiješ broj moba, na korak do toga da se i vidite uskoro ako ste blizu...

U mnogim urbanizovanijim zemljama, povezivanjem preko četa se dešavalo i da konzumenti okončaju životarenje, ali na našim četićima teško.

A danas, sve ubrzano i digitalizovano, nema tu draž...

Za prave internetostalgičare, Krstarica i Serbijan kafe prestavljaju more uspomena.

Što kaže naš narod, bilo srećno vreme.

Pozdrav od KiseoNicka i, nekada davno, Antropogenog_faktora_mutagenosti!

Komentari

aaaaaaaaa,care!jes da nisam ni ja nesto mator( '89) ,ali se secam krstarice ceta kao da je juce bilo!pa onaj smrdljivi sivi ekran,dok cekas da ti krene cet!pa ono sto si pomenuo sa mejlovima i slikama,hahahha!tako sam sa drugarima upoznao 4-5 devojaka,i blejali sa njima i to..haos,haos

tacno jbt, a ko da je prije 100 god bilo..+

Па, јебеш га, дође такво време хај-тек-дигитек, лудо и брзо, где ће спонтаност још мало законом бити укинута... Тешка времена су дошла, за две године стижу и четерске кациге из Јапана... Све за мајку технологизацију!