Prijava
   

Kruščić

Malo mesto u Vojvodini sa oko 2000 stanovnika.
Ime je dobilo po narodnom heroju Vukmanu Kruscicu,i veliki spomenik njemu se nalazi u centru sela.

E,sad,ono sto mnogi ne znaju,je da je Tito zarobio Djavola ispod tog spomenika,i Vukman se citavu vecnost bori sa njime(Djavolom,ne Vukmanom(on je dobar lik)).Zbog ovoga je selo tako jadno i ne privlacno itd.Ako ne verujete,dodjite i proverite!

Komentari

Bio sam u Kruscicu, ali blage veze nemam o cemu pricas.

Kakvog djavola, mozes li da pojasnis?

Mislim da je bilo obrnuto, djavo je zarobio Tita ispod spomenika a onda je zauzeo njegovo mesto :)

I da se razumemo, pricas o Kruscicu kod Crvenke?

Da,Kruscic kod Crvenke.Tito zarobio jebenog Djavola ispod spomenika i sad se Vukman bori sa njime.Sve pricam doslovno ne figurativno.Ma,skroz je sjebana stvar!

Dodjite i proverite :)

Što se tiče spomenika to je jedinstvena građevina na svetu ,njegovo ime je Spomenik Pobedi.Krst sa četiri odsila i petokrakom u sredini na kojoj je bista Vukamana Kruščić-a je ustvari simbol jednog vremena i mislim da su Kruščićani ponosni na njega.E sad ko je gde zarobljen nemam pojma a mislim da to najmanje zna Maxciter.Kruščić se menja dolazi neko drugo vreme,za 10 -ak godina cenim da će biti lepo mesto za boravak.

MaxciTer se služi malo skrivenim moćima podsvijesti - očekuje da, ako se ispod njegovog postera pomene krst i petokraka, mračnim tunelima ispunjenim sivim ćelijama i impulsima čija se reakcija na određeni podsticaj ne zna, proizvede situaciju koja će rezultirati stanjem u kojem on dobije plus (kao krst) i petokraku za omiljeni poster. Neka, neka, brate moj, dovlači turiste u Veprovac, to je sigurna para: dođu da posjete mjesto i plate zlatom samo da odu odatle. :D

Tamo sam brao paprike, i svaki put iz autobusa gledam u taj spomenik i sa nekim divljenjem pomislim: "Ovde ću jednom da se vratim da pijem"