Kumica donela, u šupak odnela

zeleno oko 2012-01-11 11:37:11 +0000

Kad nam neko nešto donese u kuću, uglavnom neka hrana ili piće pa to isto brže bolje pojede ili popije.

Brat 1: Gde si bre buraz, mi bili u prolazu, pa rekoh da svratimo malo da vas vidimo, evo ova kesa je za vas, daj snajki tamo.

Brat 2: Ma daj bre šta si se trošio, naši smo, znaš da ovde možeš u po dana u po noći da dođeš, a ti mi sad tu kupuješ nešto. Eeee i to nije nešto, nego skupi konjak, ma nije trebalo. E staviću ga ovde na policu, znaš da volim da skupljam razna pića.

Snajka: E gde ste vi, pa mogao si makar da se najaviš, da napravim nešto, mada dobro domaćinska je ovo kuća, uvek nečeg ima. Ajde sedite. Šta će te da popijete?

Brat 2: Pelinkovac, domaća, ima neke 2 vrste, šljiva i kajsija, vinjak, pivo, vino, špricer.

Brat 1: Mmmmm, ja ću konjak.

Brat 2: E konjak nemam.

Brat 1: Pa daj otvori taj što sam ti doneo.

Brat 2: (pogleda u ženu, tj. snajku, ona ode do kuhinje, on za njom) Je li ženče, je l ovaj mene malo zajebava?

Snajka(žena): Ko da ga ne znaš kakav je, ceo život je takav, kumica donela u šupak odnela.

0
12 : 0

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.