Prijava
   

Kupanje mrtvih

Radnja koja se obavlja iz nekih nepoznatih razloga, iako ljudi govore da i Bog voli čisto pa hoće da upristoje pokojnika, još to rade toplom vodom kao da će pokojnik to osjetiti. Obično to radi pogrebno preduzeće, ali nekad i neiskusna rodbina preuzme odgovornost, pošto ovi izgleda naplaćuju i povratnu kartu sa onog svijeta. Kad smo mi kupali dida Djuru,ionako smo imali 700 maraka duga za struju, tako da je iz gore pomenutog razloga bojler bio isključen.

Deda je imao brkove kao Sima Strahota, i pet puta više oružja. Svi po selu su pričali da je did bio jebač, a ja sam se u to uvjerio kad smo ga skinuli za kupanje. Kurac mu je bio k’o oficirska sablja –dug, tanak i zakrivljen. Na njemu sitnim slovima istetovirano „Ne vadi me bez povoda. JNA' 62“.

U ovakvim poslovima čovjek čini sve da mu mu vrijeme prođe brže i sjeća se lijepih i mudrih stvari iz pokijnikovog života. Tako smo se prisjetili kad je komšija Milorad uzgajao puževe i kako ga je selo izvrglo ruglu kad su pomenute životinje nekim čudom utekle. Veli njemu did: “Milorade, jeb'o ti svoju majku, pa jesi mislio puža posijati pa da ti nikne k'o paradajz. Ubila te sveta ned'lja znaš i sam da nema životinje dok ne svežeš za rog i ne pripneš za ledinu.“ Ili kad je onomad htio da se objesi na krušku ispod kuće, pa smo ga jedva odgovorili, jer je kruška bila u cvatu, poslije smo morali odsjeći sve deblje grane. Pročitao u „Trećem oku“ da, kad se čovjek objesi, dođe do nadražaja nekih žlijezda pa se digne kurac. Htio da napusti ovaj svijet, u tom stilu, sa dignutim kurcem.

Ipak smo odlučili da dida okupamo toplom vodom, zaslužio je. Pristavili smo lončinu na šporet . Kad jevoda uzvarila, u ćošak smo postavili najlon, i na njega dida. Ja i ćaća smo sasuli vodu u kante, zagegali i na tri pljusnuli dida. Kako mi pljusnušmo, tako didu otpadoše brkovi. Otac se okrenu i sa blagim ponosom u glasu i reče :“A jesam potrevio vodu, a?“ Kasnije smo čuli da se uzme kakva krpica pa se pokojnik malo obriše koliko da se prašina skine. Kako god, did je izgledao življi i rumeniji kad smo ga polegli u sanduk nego u zadnjih 15 godina.

Komentari

На ову лудорију нисам одолео да не дам плус...! :-)

mora da je nešto dobro +
ne mogu sad da čitam žurim se

hahhaha, kurac ste vi moj potrevili... neprirodan otišo totalno... +++

Mnogi autori napišu neku pričicu koju žele da "podvale" kao definiciju i u tome ne uspeju, čast malobrojnima kojima to zaista dobro ide, naravno, ali većina ipak žestoko omaši.

Čitajući ovu pričicu, imao sam želju da lupim minus svaki put kada bi se malo "zakomplikovalo" objašnjavanje. Međutim, kada sam pročitao celu priču, nisam mogao a da ne kliknem na plus. Ne, ovo nije definicija ali, kako god ovu pričicu prekrstili, ona definiše mnogo više nego neke nazovi definicije.

Svaka čast! Ovo je odlično odrađeno.

e da ti nju čuješ uživo, to je tek prejaka priča... a da je did bio jebač, jeste, zato mali svako drugo muško po selu zove ''striko''

Navuče me Ciklonština da pročitam defku. Stvarno je vrhunska priča, iskidao sam se dok sam čitao. :D

Omilj!

нем' појма, ја дала нусмија.

Jebo ti mater svoju ololo

Џафтара
нем' појма, ја дала нусмија.

što volim ove poštene... mwa

ne pogreših, odlična priča +
Kaizene uvodi eseje bre!

Jesi ti stvarno video kurac mrtvog đeda ili samo radi fore pis'o... nije se s tim zajebavat lolo

Dao sam plus, i definicija je u tvom stilu, sa dozom humora,
ali msm da se ova tema moze mnogo ozbiljnije odraditi, nesto u vidu crne svadbe

“A jesam potrevio vodu, a?“

Na ovo sam se prevrnuo, a od početka sam bio jako blizu čitajući ovo. +*

Znači, umeš i morbidarije pisat. Hehe +

Prvo sam na naslov proplakao... ostalo je istorija + *