Prijava
   

Kupovina muzike preko interneta

Kupovina muzike preko neta je nešto što sve više postaje besmisleno.

Pošto ljudi, u glavnom, stvari preko neta pokušavaju prvenstveno da nađu besplatno na nekom piratskom sajtu, pa samim tim i pesme nabavljuju besplatno.

Ali, naravno, zakon kaže da je nelegalno koristiti piratske sajtove za nabavljanje muzike ili bilo koje druge stvarčice preko neta.

Međutim, u svakom zakonu se nađe rupa, a u ovom je rupa ogromna. Postoji (skoro) legalan način da se nabave pesme preko interneta besplatno i to bez da se osećate krivim zbog "krađe".

Naime, sve potiče od YouTube-a gde se nalaze sve naše omiljene pesme na mnogo načina (originalni, remix-i, snimci s koncerta...). A postoje i sajtovi za skidanje tih video klipova kao što su www.savevid.com ili www.keepvid.com preko kojih se snimci skidaju ili u flv ili u mp4 formatu.

Ali u kom god formatu da skineš video, možeš da ga konvertuješ u audio mp3 format sa npr. total video converter programom.

Nakon konvertovanja, imate istu onu pesmu gde se na nekim sajtovima prodaje.

I, sad, da li ima smisla da sajtovi koji prodaju muziku idalje nastave sa radom?

Lik1: Što sam nabavio pesmu. Platio sam 1.50$, ali je vredelo.
Lik2: Ti si kupio pesmu? E, n00b-u nijedan, ja sam mogao istu tu pesmu da ti nabavim besplatno.

Komentari

neverovatno, ali uvek ima budala koje kupuju

Mozda samo nisi dobro upucen. Kupovina muzike se isplati na netu, ako imas iPod i ako kupujes sa iTunesa. Tamo mozes da nadjes AMA BAS SVAKU pesmu koju si ikad cuo a da je ikad objavljena od strane nekog afirmisanog izvodjaca (ne nekih underground kripova koji su poznati samo blizoj rodbini). Mnogo jaka stvar... Iz iskustva kazem. :)

ako nije kasno promeni ime lik1 u totalni kreten :D +

@talentovani_naučnik: Ali ja nemam iPod. xD

onda ga mo'š jebati :) ako ništa, uvek ti ostaje rapidshare i limewire :)