Prijava
   

Kvazi intelektualci

Ima vise podvrsta ove cudne sorte.
Uglavnom se jako trude da dobiju diplomu da bi sa njom ponosno sedeli kod kuce i da bi u svakoj raspravi koristili argument "Ja imam fakultet, ti ces da mi kazes?"
Zene ovo nekad koriste i kao argument na konkursu za udaju (vidi ne ce uda s golu picku), a nekad i odu da se skoluju, jer je veci izbor u velikom gradu.
Dalje, nekada se skoluju jer je IN imati diplomu, a valjda fakultet biraju prema boji doticnog papira da se slozi uz namestaj, na ovo se takodje svodi i njihov izbor literature koju ne citaju i obicno knjige kupuju na metar.
Vidjeni su na svim mestima sa intelektualnom elitom i nekako ih cesto presrecu na sajmovima knjiga gde pokazu svoje bajno znanje iz knjizevnosti (setimo se klipa i odgovora na pitanje "Ko je napisao -Anu Karenjinu-").
Ima i onih koji svoje diplome koriste da bi napredovali u razlicitim politickim strankama, tu je najbolje izabrati stranku gde ima najmanje obrazovanih, i odmah dobiti polozaj i divljenje mase, tako ubijes dve muve jednim udarcem- em si u omiljenoj pozi (na vrhu), em ti se dize (ego).

Komentari

Mož' se preladiš s golu pičku...:)))
+++

Volim ovu temu.
Kvazi... je uvek upadljiv.
Ponekad se ljudima ukaže prilika da nešto nadomeste u svojim neugodnim životima i tada im se čini da je diploma prava stvar. Jadno je kada se pokaže da ta diploma ne popravlja kvalitet života ili da sa njom ne mogu da rade kako valja.

Немој ово да ми радиш! Врати се у свој елеменАт. ;)

A što se muče kad mogu lepo da je kupe?

:)))
majav- bas tako, samo sto mnogi nikad ne shvate...