Prijava
   

Kvecalkoatl

Ogromna matematicka greska koja je Asteke kostala istrebljenja!
Naime kao sto je opisano u prvoj definiciji oni su svakog meseca zrtvovali po jednog coveka svome bogu sunca Kvecalkoatlu.
Naime da bi se rodila jedna beba potrebno je 9 meseci,za tih 9 devet meseci ubijeno je devetoro ljudi,sto znaci da na tih devetoro mrtvih dolazi svega jedna ili dve rodjene bebe.
To prouzrokuje veci mortalitet od nataliteta i dolazimo do zakljucka da su sami sebe desetkovali tako da nije ni cudo sto ih je Kortez osvojio kad su bili malobrojni zbog te njihove suicidne matematike!!!

Komentari

ROckangele, za to postoji objasnjenje.Zato sam spomenuo Cvetne ratove - Asteci nisu zrtvovali soje ljude, neko plemena sirom Meksika..

Azteci su najobičniji kreteni koje je Kortez pokorio sa 25 konjanika i 100 pešaka...
serem im se i u istoriju i u dostignuća posle toga...

Pa tihi zrtvovali su plemena koje su porobili u cvetnim ratovima jer nisu imali sta vise da zrtvuju od svojih.Ostali su samo zene sposobne za radjanje i sposobni muskarci za lov i sta ce vise da zrtvuju nasli da vode Cvetne ratove.

kortez ih je pokorio zbog njihove religije
po njihovoj religiji njima je kulturu doneo BELI BRADATI BOG-KVECALKOATL i koji se vratio na drugu stranu okeana,sa obećanjem da će ponovo doći,tako da su oni pomislili kad su videli bradonju korteza na konju(koga su prvi put videli)EVO GA, OPET JE DOŠAO!!!
...ostatak je istorija...