Prijava
   

lekar

Osoba u bijelom mantilu kojom vas plashe dok ste klinci.Pola zivota provede mucheci sebe knjigama i odrichuci se zadovoljstava.Najcheshce ne zbog toga da bi postao asketa koji pomaganjem drugima hrani svoju dushu,vec da bi ekspanzijom svog imena i prezimena sa skracenicama dr,sci,nahranio svoju golemu sujetu.Drugu polovinu zivota provede ponosno noseci bijeli mantil i plochicu sa dr ispred imena tretirajuci pacijente kao potroshnu robu za koju vazi deviza koliko para toliko i posvecenosti. Prave greshke koje su skupe ali ih nikad ne placaju jer je nepisano pravilo u funkcionisanju ljekarske profesije da greshku ne vidi niko,da se ona preimenuje u sudbinu ili vishu silu protiv koje se nije moglo iako se "pokushalo sve shto nalaze medicinska procedura" Tek kad odrastete shvatite da su vas sa pravom plashili ljekarom.

Nazalost primjera za definiciju je mnogo vishe nego izuzetaka od nje kojima svaka chast i poshtovanje.

Komentari

" Naše greške pokriva zemlja.", reče jedna doktorka na TV-u.

Skoro je jedna ljekarka u penziji,profesorka na bg univerzitetu,napisala knjigu u kojoj je opisala greshke kojima je bila svjedok tokom svoje karijere.To su nevjerovatne stvari za koje niko nije odgovarao a najveca je ironija kad su zeni koja je 2 decenije lijechila neplodnost,uklonili plod misleci da operishu tumor.Rekli joj da su uklonili tumor i zena im zahvaljivala.

Lekari moraju da imaju golemu sujetu, da bi mogli da se bave tim poslom. Moraju da budu izuzetno sigurni su sebe, pre svega. Nije u redu pisati samo o losim lekarima.