Prijava
   

Leteći start

Ako si ikada poletao sa aerodroma u Nišu onda znaš o čemu pričam. Naime, aerodromska pista na niškom aerodromu je znatno kraća od potrebne dužine. Samim tim ni poletanje i sletanje aviona ne može da se odvija po ustaljenoj proceduri.
Pilot nema dovoljno veliko zaletište pa mora da turira avion u mestu kao napaljeni tinejdžer jugića 45 subotom uveče. Za to vreme putnici prvo stave maske za spasavanje pa tek onda pojas dok oni kojima to nije prvi put iskusno spremaju kese za peglanje.
Posledica svega je da srpski pilot na niškom aerodromu može (i mora)da poleti Boingom 737 direkt po vertikali dok ovi inostranci to jedva uspevaju sa Migovima i ostalim bombarderima.

Niški aerodrom 12:52 pm. Somewhere in Southern Serbia.
-Tata a za šta će ti ta kesa?
-Za leteći start sine.
-Onaj sa Milanom Kalinićem?
-Ne sine, to je za pičke. Evo i tebi kesa, uskoro će se u njoj naći tvoje unutrašnje biće.

Komentari

нисам знао да је твоја... добра је... али искрено, овај крај са унутрашњим бићем је усран :)

Ма унутрашње биће је ХИТ !!!!!

Na +, jer smo raspali. A i defka je dobra :)

hahaahhaa svaka cast! dobra! :D

nego mene zanima el ovo istina? :P +

Tata a za šta će ti ta kesa?
-Za leteći start sine.
-Onaj sa Milanom Kalinićem?
-Ne sine, to je za pičke.

Hahahahaa!! +

nije bre Niška pista tolko kratka... jeste kraća od ostalih aerodroma, al je i više nego dovoljna za 737 i airbusove 320 i slicno. muka je za veće (747) i to samo kod poletanja, al opet ti avioni sa 500+ putnika nikad nisu ni sleteli u niš :)

par puta sam samo iz niša poletao i sletao, i ništa tolko nije drugačije od ostalih. (osim jednom u zimu kad beše neka gusta magla, a niški nema onaj ILS sistem za sletanje pa je pilot morao iz druge da sleti)

Meni je vala bila kratka, sletali smo čini mi se pod uglom od 90 stepeni. :)