Prijava
   

Liga Sampiona

Neistražena oblast naših klubova (sem Crvene Zvezde),koji se dogodio jednom i nikad više.

Komentari

Loše, loše.. Nije defka, cigani nisu ni bili u ligi šampiona nego u kupu evrope, tako da... - od mene.

хаха...купу шампиона не лиги европе...али батице освојен је куп шампиона у формату такмичења много тежем и равноправнијем него данас...

Ali su (ste?) cigani ipak igrali jebenih 5 mečeva...
Inače, u LIGI ŠAMPIONA je jedino Partizan igrao, od srpskih klubova.

хехе играли и освојили.....није тачно 92 (послије освајања) на прелазу и Звезда је играла у лиги првака ...заустављена од самподије...мало фалило да опет уђе у финале...;)

totalno ti je netacno ovo...mada nema ni veze

jos sto godina da zive, to ce im biti jedina svetla tacka u proslosti :))

I praunucicima ce da pricaju-"e kad je zvezda osvojila kup sampiona 91...

a jel to neka igra na fejsbuku? :))

Чича је у праву, играли смо лигу шампиона '92.

После освојене титуле у Барију Звезда је морала да трофеј брани ван своје земље, због рата у бившој Југославији. УЕФА је те године променила формат и уместо купа покренула Лигу шампиона, у којој је учествовало осам најбољих на континенту. На путу до групе Звезда је у Сегедину и на страни победила Портадаун и Аполон Лимасол, а за противнике у групи добила је Сампдорију, Андерлехт и Панатинаикос.

Почело је поразом 0:2 на Марасију, првим после 17 мечева (пета најдужа серија без пораза у елитном европском такмичењу), после чега је Андерлехт побеђен у Будимпешти, а Панатинаикос на пролеће и у Атини и у Софији. Кључни меч Звезда је играла са Сампдоријом, када је испустила 1:0 и доживела пораз 1:3, чиме је италијански клуб обезбедио место у лондонском финалу. Крај једне ере, у којој је Звезда у 22 године 11 пута дочекала пролеће у Европи и везала 24 сезоне у једном од евро-купова, догодио се у Бриселу, где смо поражени 3:2 у мечу без такмичарског значаја.

Извор: http://www.crvenazvezdafk.com/src/istorija3.htm