Prijava
   

Ljiljana Čolić

Legendarna ministarka prosvete (DSS) u Koštuničinoj vladi, relativno kratkog mandata ali sa puno toga što je u tako kratkom roku uspela da uradi. Naime, posmenjivala je gomilu direktora škola po Srbiji, predlagala da se učenje stranih jezika pomeri za kasnije razrede (zašto bi deca lomila jezik u trećem?) kao i da se obuka za rad na računarima obustavi u osnovnim školama zbog straha od kompjuterskog zračenja. Svakako, njen najveći blam jeste izbacivanje Darvinove teorije evolucije iz nastavnog programa u školama u Srbiji. Sve ovo možda i ne zvuči toliko katastrofalno, ali ako se pogledaju rezultati koji se ovih dana provlače kroz medije o broju neismenih u Srbiji, neke stvari postaju jasnije.

Ministarkina izjava časopisu Pravoslavlje: "Od stupanja na dužnost svako veče molim se Svetom Savi da me prosvetno umudri".
U tom slučaju Mlađan Dinkić trebalo bi da se moli Judi da ga finansijski osposobi i pomogne sa onih 30 srebrnjaka?

Komentari

Seljančura i glupača, kao i onaj Lončar. Oni se ponašaju kao da je 13.vek. Kakvi su nam ministri prosvete, još smo i dobri.

Uostalom, tog DarviLa deca, u većini modernih evropskih zemalja (pošto su one mnogima mile kao egzemplar) uči tek u srednjoj školi, i to u smanjenom obimu.

- ne volim def sa poynatim i dosadnim licnostima

Jebem ti ja darvina masončinu plaćeničku