Prijava
   

Ljubav prema sportskom klubu

Opsednutost, najveća ljubav na svetu, za vreme trajanja parališe mozak 1000%.

Veća « ljubav » od ljubavi prema voljenoj osobi, detetu, roditelju, otadžbini... Za klub se gine, ubija neistomišljenik... Klub je jednostavno bitniji i od vazduha i vode. Ta ljubav se razvija od malih nogu. Prvo, čim prohodaš, treba da znaš da je najbitnija stvar u životu partizan ili zvezda i moraš odmah da odaberes koju ćeš da obožavaš. Time odrediš svoj put, koji se od onog drugog razlikuje samo po tome koje će ti biti omiljene boje, ali ti to nikad nećes ni shvatiti, jer znaš da si odabrao bolji put. Onda u pubertetu, kad počnu jajca da rade ko blesava, telo puca od energije, nemaš ribu ali zato imaš svoj klub! Boli te djokica za sve ostalo, postaješ opsednut, pratiš sve rezultate, šta je ko u tvom i protivničkom klubu rekao, ideš na utakmice, a i ne moraš nikad kročiti tamo, jer bio tamo ili ne ti voliš svoj klub i mrziš sve koji nose boje koje nisu u skladu sa bojama tvog kluba . Zabole te što ti roditelji rmbače od jutra do mraka da te nahrane, obuku i školuju, ne pada ti ni na pamet da je onaj sportista što igra za tvoj voljeni klub možda takodje roditelj i da mu je bavljenje sportom posao od kojeg treba da nahrani porodicu, ali znas dobro da je on govno od čoveka ako bude tražio novac od svog poslodavca (kluba) koji je predvidjen ugovorom, a nije mu isplaćivan mesecima. Od kluba se očekuje, i on mora uvek, da bude prvi na bilo koji način. U njega se slivaju ogromne količine novca, na razne načine, ali i pored toga on svima duguje novac . Oni koji vode klub su milioneri, mada to i nisu bili pre nego sto su počeli da gazduju tamo, u stvari ista je stvar kao u svim državnim institucijama, ali tebe baš briga što su to sve lopovi, što ces ceo život biti bednik dok oni kradu i šakom i kapom i zivot ti iz dana u dan čine mizernijim, ti se nikad neces boriti protiv toga i da celo društvo živi bolje, ali ćes napasti svakoga ko ne voli tvoj klub... Klub je iznad svega!

Zamislite kada bi se ljubav prema klubu prenela i na druge stvari i sfere zivota kakva bi to idila bila...

U kafani.
Konobar : Dobar dan, sta zelite da popijete?
Lik 1 : Lav pivo
Lik2 : Jelen pivo
Obojici u glavi “ pizda ti materina, ti ne voliš isto pivo kao ja”. PAF! Pesnica u oko, nož u stomak.

U pekari.
Lik 1 : Daćete mi burek s mesom.
Lik 2 : Daćete mi burek sa sirom.
PAF! Pesnica u oko, nož u stomak.

-------------------------------------------------------

Sledeći primer je preuzet sa internet sajta jednog dnevnog lista, s tim da su imena sportiste i kluba zamenjena sa “fudbaler” i “klub”.

Deo teksta iz članka:
“Fudbaler je, pre nekoliko dana, odstranjen iz prvog tima jer jedini nije potpisao dokument kojim se obavezuje da neće tužiti klub zbog nedospelih plata i svakodnevno trenira sam…”

Komentar ljubitelja kluba:
“Znači dajte podršku Fudbaleru, vodite ga kod sebe a Klub neće se osvrtati za onima koji mu nisu odani. Prvo moraš da voliš Klub pa onda u njemu i da igraš!”

Komentari

Nadam se da si sarkastičan.

nadam se da neces vise ovakve stvari da pises, ovde ima pun o male dece koja ce te uzeti ya ozbiljno...

i satira mora da bude satiricna a alegorija alegoricna.

omaših minus, stoga neka ti ovo bude motivacioni plus

kao antinavijač dajem plus i punu podršku! dabogda izgube i partizan i zvezda!

Ja nisam omašio xo xo xo

Ахахахаха...

Захваљујем на оценама.

@GTD - Јок, баш ме радује да видим да нам се омладина поубија због усране звезде и партизана...

ČIJI SI DUPLI??????????????

Grdni Vepru, drago mi je što zastupaš tu razumnu poziciju! Samo tako nastavi i svaka čast! Mislim da nijedan Partizan ili OFK Jugoslavija nije dužan prolivanja krvi bezgrešnih civila! Budite pozdravljeni ti i tvoja porodica!

Tačnije nije vrijedan! Uvijek se zbunim kad kucam pod tremom! Svaka čast!

@GTD - Хвала

@Turkish - Дупли шта?

Grdni Vepru Mirašu, nemoj da se zahvaljuješ to je moja dužnost i to o meni govori znači to ne govori o tebi! Tako ljudi moraju da postupaju šćeli nešćeli, jer će nam propasti privreda, društvo i mlade generacije! Kao što slijepi iguman Stefan iz Gorskog Vijenca u jednoj od njegovih oda piše:

Preko polja za mnom idu
dvije muzike
jedna uvijek tugu svira
da me ubije

Druga samo jednu pjesmu
pjesmu ljubavi
pjesmu koju necu moci
ja preboljeti

On ustvari misli na tu korumpiranost i lažnu ljubav ulivenu u sport. Ja mislim da navijače treba ignorisati kad god si u mogućnosti! Ja bih iz revolta otišao na utakmicu i svo vrijeme šućeo. Znam, to ne znači ništa, ali ako nas dvoje ili troje svo vrijeme šutimo to znači sve!

treba da je brisnes jer si je lose sastavio, ali naravno plus za kritikovanje zaglupljenosti