Prijava
   

Loši roditelji

Loši roditelji su socijalno zlo. To nisu roditelji koji svoju decu zlostavljaju, to su roditelji koji nisu sposobni da svoje dete vaspitaju. Uglavnom imaju jedno dete, kome je sve dozvoljeno, koje je previše razmaženo, koje od malena postaje gazda u kući.

- Kada odu negde u goste sa detetom od dve-tri godine, oni u potpunosti prestaju da obraćaju pažnju na njega. Puštaju ga da lomi sve po kući, da vrišti i nervira sve domaćine. Eventualno mogu da pokušaju da ga smire rečima "budi dobar".
- Uvek udovoljavaju njegovim zahtevima, iako oni neretko mogu biti potpuno iracionalni. Nikad mu neće spremati ništo kuvano, jer će on uvek jesti pice i pljeskavice.
- Kada dete krene u školu i kad se prvi put sretne sa situacijama gde ne ide kako on želi, roditelji su tu da svakodnevno vrše pritisak na učitelje, nastavnike, direktore - sve samo se njihovo dete ne bi mučilo.
- Pošto će njihovo dete milion puta dobiti batine od vršnjaka zbog svog ponašanja, roditelji će uvek biti tu da na njima iskali svoj bes, dok će se oni svađati sa drugim roditeljima, jer njihova deca tuku njihovo "nevino, jadno" dete.
- Kada dete odraste, ono ustvari promeni fizički izgled, ali ostaje razmaženo derište. Nije u stanju da završi fakultet, nije u stanju da istrpi autoritet, te se okreće svojim roditeljima, koji će ga, bez pogovora, izdržavati dokle god budu mogli. Usput će i dalje trpeti njegov egoizam i zavaravati sebe da je upao u lošu fazu.
- A ako uspe da se zaposli negde, onda će oni njegov uspeh veličati do nebesa, a sebe zavaravati da su uspeli u misiji roditeljstva. Smatraće opravdanim svo psihičko i fizičko zlostavljanje koje su istrpeli, jer je njihov "ponos" uspeo u životu.

Komentari

pa dobro, je l' ti je to taj poster meni namenjen..?

Svi kod Cezara na par časova...