Prijava
   

Ludo i brzo

Fraza koja opisuje jedan sasvim nihilistički pristup životu a ujedno i naziv popularne pesme Partibrejkersa, kojom Cane po ko zna koji put dočarava ludilo mladalačkog bunta.

Poštovaoci ovog promiskuitetnog stila su najčešće iz kriminalnog miljea, a mogu biti i hedonistički nastrojeni padavičari. Oni žive punim plućima, prerano shvatajući gorku istinitost one naše ''danas jesi, sutra nisi'', što za posledicu ima da umiru mladi i bivaju lepi leševi.

- Samo piči, brate, ravno je k'o Srem!
- Iju, sad kad ubacim u petu... Ludo i brzo, maćorie, ludo i brzo!

...

- U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 02:00 časa poginuli su S.M. i R.T. u društvu poznatiji kao Pišonja i Žuga. Komšije su u šoku. Ne mogu da veruju. Kako kažu, dotični mladići su bili iz dobrih kuća, uzorni đaci i fino vaspitani momci. Sledi kratak prilog:
Deda Radenko: Kažem vam, tuga jedna šta se desilo... Al' valda je to odlika današnjih mladih, svi nekud žure, živi se ludo i brzo, od danas do sutra... Ma stra'ota!

Komentari

ludo burazeru, ludo
lepo opisano +

To ''ludo burazere ludo'' beše rekao petao Sofronije?
Svaka čast, ne bih se setio da je izraz odatle, tek kad sam izguglao.

haha, ma to kaže onaj mali kobac što montira koke po kokošinjcu, iz istog crtaća :)

Jako ti je prijala pauza od sajta. Otkad si se vratio, svaka definicija ti je sve bolja i bolja!

Aaa, gle stvarno... Ne bih nikad rekao da je iz crtaća izraz, pošto je to mom ćaletu uzrečica :)

Bravo, jocko, samo cepaj +

Hvala, hvala :)

U pravu si Nato, ranije sam pisao mnogo kraće i direktnije defke sa ne tako kreativnim primerima. Ali i dalje mi nekad krivo, dve godine pauze je previše...

bog da im dušu prosti + (gore, dole, levo, desno)

Sta bre nihilisticko, eno cane drzi pravoslavne propovedi na agapeu? A eno peva i Bogorodici, kakvi su ovo prelazi i protivrecne izjave? Cane ljomberu izdao ulicne pse

Ovo što reče Nat... Odnosno, drugi deo toga pošto nisam obavešten za prvi...

+

Hvala, Čegi. Naleti inspiracije su čudo :)

A jbg, Cane je nadrkani buntovnik od rođenja. Sećam se kad sam ga sreo u autobusu, samo šiba pogledom ljude. Ali u odnosu na Boru Čorbu još je i dobar.

u autobusu, samo šiba pogledom ljude

U autobusu bi i Gandi tako reagovao :)
A Cane je u nekom trenutku skupljao pare za obnovu SPC manastira Đurđevi stupovi - velikom rehabilitacionom centru srpskih narkomana. Tako da on nije izdao hard kor :)

Aj da je stajao, nego što je sedeo, pa još i nije bilo gužve :)

Meni je gotiva čovek, šaznam.

лудо, брзо и незаборавно +

Kul napisano kao i većina tvojih koje sam čitao. Plus i pratnja.

Hvala Džonimire, i ja sam tebe umemorisao kao kvalitetnog autora, mada retko koga pratim jer sam svaki dan na sajtu i redovno čitam definicije pa nema potrebe za pratnjom.