Prijava
   

Lupanje po prozoru

Na kulturni način upakovano sviranje kurcu. U ovom obliku koriste ga sofisticirana i obrazovana gospoda koja misle da psovanje nije hrišćanski ni buržujski. Često nailazi na nerazumijevanje drugog učesnika dialoga koji je prema mišljenju prvog neotesan. Naime, ovime se ističe kulturna nadmoć i blago nipodaštava drugi učesnik rasprave tako da on ne zna. Jer jebiga iako možda nije ništa manje učen od koristitelja ovog oblika on je automatski unižen jer opsuje pokoju pođekad.

- Snežo ja tebe majke mi ništa ne kapiram. Jel ti ona Mitrova đeca lupaju po prozoru? I kakve veze ima statistika objavljenih naučnih radova iz geologije u Britanskoj Kolumbiji sa tim kako ti je na novom poslu.
- Pa, čovječe da ti eto prevedem na vulgaris, sviraš kurcu previše. Još me tjeraš da psujem ovdje pa ću se neprijatno osjećat kad prodivanim sa profesorom Daltonom jer se spuštam na nivo vas običnih smrtnika. Aj ćao, držim predavanje na fakultetu za Menadžment i telekomunikacije za deset minuta.
- Ma Dalton te jebo idi lupaj po prozoru i gubi mi se s očiju. A valjo sam ti kad si od mene prepisivala na kolokvijima.

Komentari