Prijava
   

Ma, ja sam takav/takva

Čudan sam toliko da je to kul. Potpuno neshvaćen, a i neshvatljiv. I srećan zbog toga. Prvenstveno zato što sam pička, pa mi je lakše da se vadim na to kako sam poseban umesto da preuzmem odgovornost za sopstvene postupke koji proizilaze iz lične nesigurnosti. Da ne bude zabune, ovo važi za oba pola. Zbog toga ću, kada ispadnem glupa, na tebe da se naljutim i da se mrštim sledeća dva dana kad te vidim, jer ne daj bože da sam ja pogrešila. Prosto ti nisi na mom nivou i ne možeš da shvatiš šta se dešava u mojoj glavi i zašto sam ja u stvari rekla da je Čavez najveći AFRIČKI diktator. E, nemaš pojma. Zbog toga ću klinkama da prodajem fazone sa foruma i da ih tripujem kako pričam sa njima zato što su ''kul'' i ''pametne'' i mogu makar malo da ih pustim u svoj privatni svet, a ne zato što sam zagoreo, jer bi mi bilo koja riba kojoj najveći problem nije zaključna iz matematike nabila još veći kompleks kada bih to probao sa njom. Zato ću, kada napravim sranje i kada neko krene da mi prebroji rebra, da se vadim na pacifizam, a kada ipak dobijem po pički da pričam kako me je prebio zato što je ''retardirani neandertalac'', a ne zato što sam probao da mu uzmem poslednji dinar za ''nov'' laptop za koji sam mu prećutao da mu je crkla matična, a rekao mu da ne može da ga proba, jer nemam punjač. Zbog toga ću da slušam avganistanski džez, da obožavam ukrajinsku kinematografiju, da pljujem po Tesli, fudbalu i Đokoviću. Zbog toga ću da pričam kako volim device, a u stvari mi odgovaraju zato što su neiskusne. Zbog toga ću da pričam kako o meni ne treba baš sve da se zna, dok mi na fejsbuk profilu piše i veličina gaća.

-Dobro bre, brate, znamo se od vrtića i viđamo svaki dan u kafani. Šta ti je to trebalo, majke ti?
-Koje?
-Ne pravi se lud, rekla mi Maja da si je muvao.
-To ti je rekla?
=kul osmeh i pogled u zemlju=
Brate, samo smo pričali nešto o muzici.
-Po njoj, pričao si joj kako ćeš joj pustiti novi album onog tvog Kutija koji si kupio na ploči i kako je najbolji zvuk na gramofonu kod tvog teče u vikendici i kako bi bilo idealno da odete tamo sledeće nedelje kada ja budem u Bosni i da možete biti tamo par dana, taman da joj ne bude dosadno dok se ja ne vratim. Po njoj, još te je oterala u pičku materinu i rekla ti da će sve da mi ispriča. Brate, nema ona 12 godina. Znam ja da lečiš komplekse iz puberteta, ali sad si preterao.
-E, nije baš sve tako.
-A kako je?
-Ma, ne razumeš ti to.
-Šta to?
-Pa, mene. Čudan sam ja.
-E, čudni, ni ja nemam 12 godina da mi prodaješ te fore. Bolje smisli šta ćeš da kažeš onim tvojim klinkama za buduću šljivu ispod oka.
-Neću da se bijem, znaš da prezirem nasilje.
-A ti naravno znaš da me zabole za to. A i trebalo je ranije da razmišljaš o tome...

Komentari