Prijava
   

Ma slušaj, to je samo početak

Onaj klasičan detalj i inicijalna kapisla koja služi da, kao aperitiv, uvede u priču celokupni ostatak onog smaranja/kvalitetne priče (zavisno od ugla sagovornika) i da rasplamsa maštu onog koji se proserava do određenih granica. Nego, slušajte! Ovo je tek početak.

Naša teritorijalna pripadnost, podneblje ili mentalitet dovoljni su da uspeš u situaciji kada pokušavaš da nabreklog pavijana od spavanja i lenčarenja nateraš da te sasluša jer jebeš to što bespomučno rastežeš vilice ukoliko te ovaj ne jebava ni dva posto. Onda se ti napališ kao teretni voz i raširiš priču do limita sopstvenog tolerisanja kao što je Muhamed svojevremeno širio islamsku veru. Međutim, i pre tog širenja priče izgovoreno je toliko reči koje bi, da se kojim slučajem kupuju, osiromašile Bil Gejtsa za ono vreme koje je potrebno prodavcu ljigavaca u Temerinu da utrapi ceo kontigent istih čoporu podivljalih devetogodišnjaka na ekskurziji.

Izraz iz naslova u većini slučajeva prati blaženi osmeh koji te poziva da saslušaš i ostatak, iako si već tada delimično u fazi potvrđivanja bez da razmišljaš o bilo čemu. Nešto u fazonu kad igraš pogađanja zagonetne ličnosti sa osobom koja o tome apsolutno ne razmišlja. Pa kreneš, da li je muško? – Ne. Da li je žensko? – Ne. E, jebiga sad.

Tanja Vojtehovski: Da li ste ikada pokušali da silujete aparat za gašenje požara?
Takmičar: Da!
Poligraf: Odgovor je istinit!
Tanja Vojtehovski: Pa, crni Živomire, kada? Kako? Zašto?
Takmičar: Hm, to je bilo vreme kada sam svoju poslednju ženu ranio sačmarom jer sam mislio da je neka životinja.
Tanja Vojtehovski: Hehehe, pucali ste na ženu?
Takmičar: Pa, kažem ti. Bio je sumrak, ja pomalo ćorav na levo oko, khm... pardon. Odjednom, ispred mene se pojavljuje neko čudo, mešavina kengura, kučeta i kanadske topole. Nakon pucnja video sam kako se još uvek rita i pokušava da ustane. Onda sam uzeo stupac od prikolice i polomio joj obe noge.
Tanja Vojtehovski: Jebeš me, sunce ti jebem?!
Takmičar: Ma slušaj, to je samo početak. Bila neko vreme na ortopediji i tim sranjima i kad se vratila prijavi me policiji zbog nanošenja težih telesnih povreda. Robijao sam nešto malo, sadio krompir i to. Ona za to vreme otišla od kuće sa nekim Tiosavom što joj se potpisivao na gips.
Tanja Vojtehovski: Stanite. Vratimo se malo unazad. Zašto ste pokušali da silujete aparat za gašenje požara?
Takmičar: Ko?
Tanja Vojtehovski: Pa ti, jebotekurac!
Takmičar: A to. To bila neka opklada.

Komentari

Као и сваки Чегијев пример +