Prijava
   

Majstor pedagog

Šta god da se dogodi vašem autu, makar se na njega sručio odron ili ga zapalili u demonstracijama, vi ste krivi jer niste vodili računa o održavanju vitalnih delova - semeringa diferencijala, ležaja bragaste osovine, dihtunga kartera i sl. Majstor će se prvo zgroziti vašim nemarom, pokazivaće vam kako je neki kurčić u očajnom stanju a vi ćete klimati glavom kao da ste i sami zaprepašćeni. Onda će vam pola sata objašnjavati kako to ne može tako, kako auto nije igračka i kako ste imali ludu sreću što vam nije otišla glava motora. On će uraditi sve što je u njegovoj moći, moraće da zameni još i hladnjak, filter kabine, svećice, diskove, lonac i zadnji levi far, ali ne garantuje ništa ako tako nastavite da ignorišete potrebe svog automobila. Na kraju ćete zaboraviti da ste došli da vam zameni brisače i otići ćete kući sa blagim osećajem krivice, ali presrećni što ste se provukli sa samo 400 evra.

- Mastore, izduvala mi se guma, izgleda da je negde napukla...
- Daj da vidim!
(ubacuje gumu u korito i posle 5 minuta izranjaju dva mehura)
Uuuu, boga mu poljubim, dođi da vidiš, pogledaj šare, pipni ovde... (vi gledate, opipavate, mhm... da, da) Eeee, pa ne može bre to tako sinko, lako je to, samo sedneš i voziš se... I gume imaju dušu, kao čovek, kao akumulator! Jel shvataš?
- Pa u pravu ste, jeste...
- Imao si sreće, mogo si da ostaneš bez trapa negde na sred puta i samo da ga ostaviš tako. Ništa - nove gume, viljuška, reglaža, balansiranje, felne i ratkapne, to će da izađe negde oko 36.000.
- E, odlično, hvala vam.

Komentari