Prijava
   

Malodušni profesori

U početku mladi ambiciozni ljudi. U želji da menjaju svet odlučili su se za težak korak - podučavanje i vaspitanje mladih generacija, otvaranje novih vidika mladim, vrednim ljudima željnih znanja. Kasnije gledajući svet koji su oni obrazovali, zadovoljni kao Aristotel rezultatima svog učenika Aleksandra Velikog. Svi oni imaju želju da zauvek ostave trag, ne samo u sećanju ljudi kojima su odredili životni put, već i kao primer za buduće naraštaje.

Sedmi čas, kabinet fizike. Profesor opominje đaka sa kapuljačom, koji preti pokazivajući nož. Mia iz prve klupe prosipa drečavo roze lak za nokte po podu. Pola odeljenja se svađa oko kvota u kladionicama. Šmekso spava. Anja se dere da svi ućute zato što ne može da telefonira na miru.

Profesor se sakriva u ćošak i zadnjim atomima snage pokšava da ispredaje lekciju
-Smirite se,danas radimo munje..Munja je vidljivo pražnjenje atmosferskog elektriciteta do kojeg dolazi kad određeno područje atmosfere postane električki nabijeno ili se pojavi razlika potencijala dovoljna da svlada otpor zraka.
Jedan učenik ga sluša.... dodavajući
-Ša bre ti tu pričaš, de je tu gromovnik Ilija???

Komentari

tako je bilo i pre mnogo godina samo bez telefona...
to je sve posledica nenosenja djackih kecelja ili ti uniformi...

A nije mi jasno zasto malodusni profesori?

Posle vise godina truda,pokusaja da nesto promeni, coveku postaje svejedno..

Dobra je definicija, samo mi mnogo bode oci ovaj glagolski prilog sadasnji... "pokazivajuci" i "dodavajuci" treba da budu "pokazujuci" i "dodajuci"... Bez uvrede, samo bi definicija bila jos bolja (:

A ja mislio da se na ovom mestu pisu slengovi kad ono"Takmicenje za najbolji literarni sastav"...i da,uz test inteligencije uveo bih i test iz pravopisa.